Zarándoknap az édesanyákért

2018. október 5.
Témakör: Vallás | Település: Horvátzsidány, Kiszsidány, Csepreg
Zarándoknap az édesanyákért

Ötödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.

Az idén az "ÉDESANYÁKÉRT!" mottóval vállalta a védnökséget Erdő Péter bíboros és Novák Katalin államtitkár. Kőszegen és környékén évente több százan vállalnak 3 napos zarándoklatot Máriazellbe, vagy Andalgón át „sétát" a Rőtfalva Nagyboldogasszony Búcsújára. Minden év augusztus 15.-én, az 1300 Km-es Nemzetközi Mária út e kis szakaszán. Nem csoda, ha az egy napi járásra szervezett 1Úton zarándoknapnak is van vonzása Keletre is Nyugatra is. Így indultak Kőszegről Kirschlagba is és más egy napi szakaszokra mindenféle módon. Még babakocsis zarándoklat is szerveződött az idén a Fő tértől a Kálvária aljáig a lila Mária úton. Ugyan tervezett a Kőszeg-Szent Vid-Léka-Kőszeg nagy körút, de már ezen is volt, aki „Ép testben ép lélek" elvből futott vagy biciklizett, Hegyalja és Kőszeg között. 1Úton, Kőszeg-Csepreg szakaszon ez történt: Kőszegről 14, Kőszegfalváról is 14 fő és még 13 településről 250 fő zarándokolt Csepregre az 1Úton Zarándoknapon, a szélrózsa minden irányából (Simaság, Csénye, Szeleste, Ölbő, Szombathely, Vasasszonyfa, Olmód, Peresznye, Zsira, Répcevis, Gyöngyösfalu és a Nógrád megyei Mihálygergéről regisztráltak). Mindenkinél volt esőkabát, mindenki örült a frissítő egészséges Peruska-erdei levegőnek. A Belovits kápolnánál találkoztunk az olmódi, a Peruska Mária kápolnánál a horvátzsidányi és a kőszegfalvi társainkkal. Röviddel ezután elénk zarándokló új és régi csepregi barátoknak örülhettünk. Innen már sokkal hangosabban visszhangozták az erdők a legszebb hagyományos és új zarándokénekeket. A csepregi Anna testvérünk szerint: "TURISTAKÉNT INDULTAM, ZARÁNDOKKÉNT ÉRKEZTEM"

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. december 12. szerda • Gabriella
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Lovasok hálaadó szentmiséje a Peruska KápolnánálLovasok, íjászok találkoztak a történelmi zarándokhelyen
MÉGIS Szélrózsa BükönÉn tudom, hogy az utóbbi hónapokban lassan már a csapból is a Szélrózsa folyt. A regionális és a megyei, de még az országos média is egyre több formában adott hírt, szólaltatott meg szervezőket arról, hogy mi is lesz az az evangélikus ifjúsági találkozó, amely megrendezésre kerül 2018.
Zarándoklat Csepregre - 1 Úton Zarándoknap Kőszegről Csepregre2018. augusztus 25-én az 1 Úton Zarándoknap volt a Nemzetközi Mária –út összes útvonalán, 1 napi járásra található Mária kegyhelyekre.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online