Új emlékművet avattak Bükön az ünnep tiszteletére

2017. november 14. | Szerző: yde
Témakör: Ünnep | Település: Bük
Új emlékművet avattak Bükön az ünnep tiszteletére

Nagyszámú résztvevő mellett emlékezett Bük város az ’56-os forradalomra.

A bensőséges hangulatot Savanyu János Az éjféli ÁVO című verse alapozta meg Nika Róbert előadásában. Ezt követően Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke tartotta meg ünnepi köszöntőjét utalva a helyi eseményekre. Igazán szívszorító beszédet Blaskó Péter, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész tartott. A beszéd felidézte az '56-os eseményeket, ha lehet úgy mondani, testközelből. A színművész és családja is a disszidálást fontolgatta, de édesapjuk úgy döntött, hogy itthon maradnak. Az „Elindultam szép hazámból" című '56-os emlékművet, melyet Blaskó János szobrászművész, Blaskó Péter testvére alkotott, a katolikus és az evangélikus egyház képviselője is megáldotta. Az ünnep fényét a Büki Női Kar színvonalas előadása tett még emlékezetesebbé.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. július 23. kedd • Lenke
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Hazánk hősei előtt emlékeztek„Isten álld meg a magyart” – a Himnusz első versszaka zengte be a teret május utolsó hétvégéjén a csepregi Promenádon, ahol az önkormányzat a magyar hősök előtti tisztelet jeléül rendezett ünnepi megemlékezést.
Hősökre emlékezett SajtoskálAz 1848-as forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából Sajtoskál község megemlékezett nemzetünk hőseiről.
Az emlékezés koszorúi SzakonybanMárcius idusa a tiszteletadás időszaka. Felidézzük a március ifjak lelkesedését, 1848/49-es szabadságharc eseményeit. Megemlékezünk mindazokról, akik elősegítették egy jobb ország építését.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online