Születésnapos fürdő – családi nappal ünnepeltek

2017. szeptember 26. | Szerző: yde
Témakör: Ünnep | Település: Bük
Születésnapos fürdő – családi nappal ünnepeltek

55 éves lett a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, és ahogy egy turisztikai létesítménytől illik: az ünnepelt ajándékozta meg vendégeit.

ÜNNEP
Minden korosztálynak szólt a fürdőszületésnap. A legkisebbeket már reggeltől Minimax-nap várta - a tizenévesek is szívesen pózoltak egy-egy fotóra a népszerű televíziós mesecsatorna életnagyságú figuráival. A délután volt az igazi ünneplésé, meg persze a köszöntéseké.
- Az első épített medence 1962. augusztus 19-én nyílt meg, mely az emberek hatalmas összefogásának köszönhetően jöhetett létre - emlékeztetett Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója. Szerinte egy születésnap remek alkalom a nosztalgiázásra, a visszatekintésre. Márpedig hosszú 55 évre tekinthet vissza a létesítmény.

MÚLT
1957 őszén határában kőolajat kerestek, de a várakozásokkal szemben a fúrások meleg vizet hoztak a felszínre. A község felismerte a felfedezés jelentőségét: a meleg víz-kútra 1962-ben építettek fürdőt. Vizét 1965-ben nyilvánították gyógyvízzé, aztán 1973-ban gyógyfürdővé, 1979-ben országos jelentőségű gyógyhellyé lett. A fedett fürdő 1972-ben nyílt meg, ezzel alkalmas lett mind a négy évszakban gyógyüdülésre. Az 1970-es évek során nemzetközi hírű fürdővé épült ki - ma Magyarország második legnagyobb gyógyfürdője.
- A fürdőt ápolni és szeretni kell, de ezt természetesen a fürdőzők nélkül nem is lehetne teljesíteni - mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő. Kijelentette: Vas megye fürdőnagyhatalom. Bük város és a fürdő remek kapcsolatát hangsúlyozta születésnapi jókívánságai között dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. Szoros kapcsolatról beszélt: a fürdő és a város szépsége és nívója a másik vállán is nyugszik. Nincs szülinap torta és lufi nélkül: a legünnepibb pedig, amikor a születésnapos logója díszíti mindkettőt, így volt az 55 éves fürdőben a nagy napon.

SZÓRAKOZÁS
A színes és mozgalmas kulturális programsorral egész Vas megye a büki fürdőt ünnepelte, hiszen jöttek fellépők Szombathelyről, Kőszegről is, a születésnap vidámságához pedig tökéletes passzolt a sztárvendég, az Irigy Hónaljmirigy produkciója.
Az nem kérdés, hogy a vendégek elismerése az igazi ajándék: és a napokban kiderül, hogy örülhet-e idén az Év Fürdője címnek a bükfürdői létesítmény. A vendégek szavazatait augusztus utolsó napjáig várták az online felületen. Idén kilenc Vas megyei fürdő várta a szavazatokat, persze különböző kategóriákban. A még nem végleges eredmények szerint a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum ott volt az ország tíz legjobb fürdője között.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. július 23. kedd • Lenke
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Hazánk hősei előtt emlékeztek„Isten álld meg a magyart” – a Himnusz első versszaka zengte be a teret május utolsó hétvégéjén a csepregi Promenádon, ahol az önkormányzat a magyar hősök előtti tisztelet jeléül rendezett ünnepi megemlékezést.
Hősökre emlékezett SajtoskálAz 1848-as forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából Sajtoskál község megemlékezett nemzetünk hőseiről.
Az emlékezés koszorúi SzakonybanMárcius idusa a tiszteletadás időszaka. Felidézzük a március ifjak lelkesedését, 1848/49-es szabadságharc eseményeit. Megemlékezünk mindazokról, akik elősegítették egy jobb ország építését.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online