Megemlékezés és könyvbemutató október 23-án Bükön (+fotógaléria)

2018. október 23. | Szerző: yde
Témakör: Ünnep | Település: Bük
Megemlékezés és könyvbemutató október 23-án Bükön (+fotógaléria)

A himnusz elhangzása után Szabó Tibor, Jászai Mari-díjas színész a szombathelyi Weöres Színház színművésze szavalta el Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című művét.

Ünnepi beszédében dr. Szapáry György, közgazdász emlékezett vissza gyermekkorára melyet Bükön töltött. Megható verset olvasott fel melyet édesanyja írt róla. A vers a büki templom pincéjében íródott a forradalom alatt.
Az intézmények és civil szervezetek elhelyezték az emlékezés virágait azt 56-os emlékműnél.

A megemlékezés után a városházán könyvbemutatóra került sor „KICSIT SAVANYÚ, DE A MIÉNK" címmel. A könyv Savanyu János visszaemlékezéseiből készült.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. július 23. kedd • Lenke
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Hazánk hősei előtt emlékeztek„Isten álld meg a magyart” – a Himnusz első versszaka zengte be a teret május utolsó hétvégéjén a csepregi Promenádon, ahol az önkormányzat a magyar hősök előtti tisztelet jeléül rendezett ünnepi megemlékezést.
Hősökre emlékezett SajtoskálAz 1848-as forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából Sajtoskál község megemlékezett nemzetünk hőseiről.
Az emlékezés koszorúi SzakonybanMárcius idusa a tiszteletadás időszaka. Felidézzük a március ifjak lelkesedését, 1848/49-es szabadságharc eseményeit. Megemlékezünk mindazokról, akik elősegítették egy jobb ország építését.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online