Megemlékezés és könyvbemutató október 23-án Bükön (+fotógaléria)

2018. október 23. | Szerző: yde
Témakör: Ünnep | Település: Bük
Megemlékezés és könyvbemutató október 23-án Bükön (+fotógaléria)

A himnusz elhangzása után Szabó Tibor, Jászai Mari-díjas színész a szombathelyi Weöres Színház színművésze szavalta el Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című művét.

Ünnepi beszédében dr. Szapáry György, közgazdász emlékezett vissza gyermekkorára melyet Bükön töltött. Megható verset olvasott fel melyet édesanyja írt róla. A vers a büki templom pincéjében íródott a forradalom alatt.
Az intézmények és civil szervezetek elhelyezték az emlékezés virágait azt 56-os emlékműnél.

A megemlékezés után a városházán könyvbemutatóra került sor „KICSIT SAVANYÚ, DE A MIÉNK" címmel. A könyv Savanyu János visszaemlékezéseiből készült.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. március 24. vasárnap • Gábor
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Kedves régi hagyományt elevenítettek fel csepregi fiatalok. Csengettek. Kabátot terítettem magamra és indultam, hogy ajtót nyitok. Kintről már hangok hallatszottak. Többen vannak. Ajtónyitás után nekem szegezik a kérdést: - Szabad-e betlehemezni?
Karácsonyi ünnepkör NagygeresdenA karácsonyi ünnepkör advent első vasárnapjától a háromkirályok ünnepéig tartó időszak, amely magában foglalja a készülődés és az ünneplés időszakát, valamint az azt követő napokat Vízkeresztig.
Adventi gyertyagyújtás és ravatalozó-átadásAdvent első vasárnapján ismét összegyűltünk, hogy méltóképpen ünnepeljük eme jeles ünnepkört. Németh László polgármester úr ünnepi köszöntője után átadásra került a kibővített ravatalozó.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online