Decemberi pillanatképek Tompaládonyból

2016. január 22.
Témakör: Ünnep | Település: Tompaládony
Decemberi pillanatképek Tompaládonyból

A posta előtti téren immár 2. alkalommal állítottuk fel falunk közös adventi koszorúját és karácsonyfáját. Vasárnapról-vasárnapra összegyűltünk és együtt vártuk a megváltó megérkezését.

Köszöntőt mondott Hodvogner László polgármester és Szanyi Anikó képviselő. Beszédükben az advent jelentőségét, a várakozást, a készülődést hangsúlyozták. A közösségben átélt ünnep varázsa mindig felemelő érzést ad, de ebben az időszakban különösen fontos. A cél az volt, hogy a rohanó, anyagias világban meg tudjunk állni, tudjunk örülni. A karácsony valódi tartalmat kapjon, ne csak az ajándékot lássuk benne. A bevásárlóközpontok tárházában mindent meg lehet venni, de az örök emberi értékeket nem. Az érzelmeknek belülről kell fakadni. Közös dalokkal, szívhez szóló versekkel hangolódtunk rá e jeles napra. A műsorokat követően forró tea és forralt bor várta az idelátogatókat.
Advent utolsó vasárnapján a faluházban gyűltünk össze, ahol ökumenikus istentisztelet, illetve a helyi fiatalok előadásában pásztorjáték tette meghittebbé karácsony szent ünnepét. December 5-én a Mikulás is ellátogatott hozzánk és megajándékozta gyermekeinket.
December 19-én közmeghallgatás keretében tájékoztatást kaptunk az önkormányzat 2015. évi munkájáról és megismerhettük településünk részletes költségvetését. A polgármester beszámolt az alapvető önkormányzati feladatokról, megvalósult fejlesztésekről, beruházásokról, kulturális programokról. Kihangsúlyozta, hogy a jövőre nézve az elsődleges feladatunk az önkormányzat működtetése és fenntartása lesz, valamint a folyamatban lévő munkák befejezése, pályázatok benyújtása, illetve lehetőségek keresése fejlesztéshez és az ehhez szükséges pénzeszközök előteremtése áll célkitűzéseink között.
Ezúton is köszönjük mindazoknak a segítségét, akik részvételükkel, felajánlásaikkal, támogatásukkal, s bármi egyéb segítséggel hozzájárultak ahhoz, hogy a 2015. évi programjaink megvalósulhattak.
„Adjon Isten minden jót, jobb évet, mint tavaly volt!
Mitől félünk, mentsen meg, amit várunk legyen meg!
Szeretetet, békességet, egészséget, boldog új évet!"
H. H. R.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.