Az emlékezés koszorúi Szakonyban

2019. március 27. | Szerző: Boros Rudolfné
Témakör: Ünnep | Település: Szakony
Az emlékezés koszorúi Szakonyban

Március idusa a tiszteletadás időszaka. Felidézzük a március ifjak lelkesedését, 1848/49-es szabadságharc eseményeit. Megemlékezünk mindazokról, akik elősegítették egy jobb ország építését.

Szakonyban március 14-én került sor a megemlékezésre. Az ünneplők a könyvtárban gyülekeztek, ahol a gyerekek kézműves foglalkozás keretében készíthettek huszárokat, szélforgót, zászlót, kokárdát. Ezt követően először az evangélikus templom falán elhelyezett emléktáblánál Németh Dorina és Németh Laura szavalta el ünnepi versét. Farkas Gyula polgármester a település lakóinak nevében helyezte el az emlékezés koszorúját.
A kicsi, de lelkes csoport Kossuth-nóták éneklése mellett, vonult a megemlékezés másik helyszínére, az emlékszoborhoz. Ott Tóth Ildikó szavalat már a tavaszt idézte. A koszorút polgármester úr helyezte el a szobor talapzatán.
Az ünneplés zárásaként a megjelenteket a könyvtár várta közös beszélgetésre, játékra.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. július 23. kedd • Lenke
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Hazánk hősei előtt emlékeztek„Isten álld meg a magyart” – a Himnusz első versszaka zengte be a teret május utolsó hétvégéjén a csepregi Promenádon, ahol az önkormányzat a magyar hősök előtti tisztelet jeléül rendezett ünnepi megemlékezést.
Hősökre emlékezett SajtoskálAz 1848-as forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából Sajtoskál község megemlékezett nemzetünk hőseiről.
Kedves régi hagyományt elevenítettek fel csepregi fiatalok. Csengettek. Kabátot terítettem magamra és indultam, hogy ajtót nyitok. Kintről már hangok hallatszottak. Többen vannak. Ajtónyitás után nekem szegezik a kérdést: - Szabad-e betlehemezni?
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online