Az 56-os hősökre emlékeztek

2018. november 16. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Ünnep | Település: Csepreg
Az 56-os hősökre emlékeztek

Tisztelettejes megemlékezésre és csendes főhajtásra invitálta a városi polgárságát Csepreg Város Önkormányzata, akik október 22-én késő délután emlékeztek meg az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 62. évfordulójára.

Az ünnepi megemlékezésnek a Petőfi Sándor Művelődési, Sportház és Könyvtár Színházterme adott otthon, ahol Csepreg Város Fúvószenekarának tagjainak közreműködésével vette kezdetét a műsor.
Szarka Anikó, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke emlékező beszédében hangsúlyozta: ,,1956-ban a hatalom gyakorlásának sztálini módszerei közül a legszörnyűbb az állami szintre emelt terrorizmus volt, ami nemcsak a mindennapok ellehetetlenítését jelentette, hanem a valós vagy vélt politikai ellenfelek fizikai megsemmisítését is, a vétlen lakosság büntetőtáborokba való hurcolását, vagy kivégzését. Aki ma diktatúráról beszél Magyarországon, az még soha nem élt diktatúrában.
Arra kérte az emlékezőket, hogy: Ne csak 1956 hőseire emlékezzenek, hanem az 1956 előtti hétköznapi emberekre és a 33 évig a szovjet diktatúrában élő 1956 utáni nemzedékre is!''
A bizottsági elnök emlékező beszédét követően a Hangraforgó Együttes idézte fel az 1956-os eseményeket zenés formában. Visszaemlékezésük is azt a visszavonhatatlan tényt sugallja, hogy nekünk, a ma emberének őseink tetteit nem szabad sosem elfeledünk.
A Sipos Bea és Faggyas László alkotta verséneklő együttes előadását követően a megemlékezés koszorúit és mécseseit helyezte el Vlasich Krisztián polgármester és a képviselő testület tagjai, a civil szervezetek vezetői, intézményvezetők és a hozzátartozók a Büszkeségpont emlékműnél és a csepregi fegyveres összeesküvések emléktáblájánál.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. július 23. kedd • Lenke
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Hazánk hősei előtt emlékeztek„Isten álld meg a magyart” – a Himnusz első versszaka zengte be a teret május utolsó hétvégéjén a csepregi Promenádon, ahol az önkormányzat a magyar hősök előtti tisztelet jeléül rendezett ünnepi megemlékezést.
Hősökre emlékezett SajtoskálAz 1848-as forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából Sajtoskál község megemlékezett nemzetünk hőseiről.
Az emlékezés koszorúi SzakonybanMárcius idusa a tiszteletadás időszaka. Felidézzük a március ifjak lelkesedését, 1848/49-es szabadságharc eseményeit. Megemlékezünk mindazokról, akik elősegítették egy jobb ország építését.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online