Adventi gyertyagyújtás Sajtoskálon

2019. január 11. | Szerző: Kovács Vivien
Témakör: Ünnep | Település: Sajtoskál
Adventi gyertyagyújtás Sajtoskálon

Advent a karácsonyra való készülődés és várakozás időszaka, melyet a hagyományokhoz híven Sajtoskál község lakói idén is közösen ünnepeltek.

Advent első hétvégéjén a falu utcáiba is beköszöntött a karácsonyi hangulat, mely nem jelez mást, mint hogy hamarosan itt a karácsony. Az utcákon felgyúltak a gyönyörű ünnepi fények, s a házak is karácsonyi díszekben pompáznak.
Advent első vasárnapját ünnepelve a falu lakói összegyűltek a helyi templomban, hogy közösen meggyújtsák a koszorú első gyertyáját. Szabó Miklós plébános úr megtartotta szentmiséjét, majd a Táplánszentkeresztről érkezett Tavaszi Szél Citerazenekar koncertjével és a község gyermekeinek megható verseivel ünnepelték az adventet.
A templomudvaron mindenki megcsodálhatta a betlehemet, valamint az első gyermekrajzot az adventi kalendáriumon.
Az idei évben is egy meghitt ünnepségben lehetett része a jelenlévőknek.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. augusztus 18. vasárnap • Ilona
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Hazánk hősei előtt emlékeztek„Isten álld meg a magyart” – a Himnusz első versszaka zengte be a teret május utolsó hétvégéjén a csepregi Promenádon, ahol az önkormányzat a magyar hősök előtti tisztelet jeléül rendezett ünnepi megemlékezést.
Hősökre emlékezett SajtoskálAz 1848-as forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából Sajtoskál község megemlékezett nemzetünk hőseiről.
Az emlékezés koszorúi SzakonybanMárcius idusa a tiszteletadás időszaka. Felidézzük a március ifjak lelkesedését, 1848/49-es szabadságharc eseményeit. Megemlékezünk mindazokról, akik elősegítették egy jobb ország építését.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online