35.Vadászmise a Peruska Mária zarándokhelyen

2018. július 9. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Ünnep | Település: Horvátzsidány, Csepreg, Kiszsidány
35.Vadászmise a Peruska Mária zarándokhelyen

Idén 2018. június 10-én tartották a vadászok és erdészek háromnyelvű zarándoklatát a Peruska Mária kegyhelynél.

A búcsújáróhely Csepreg, valamint a horvát lakta települések Tömörd, Horvátzsidány, Kiszsidány és Peresznye határában fekszik. A környék vadásztársaságai, a szombathelyi Erdészeti Zrt. Dumovits István plébános úr vezetésével itt tartják három nyelvű miséjüket. A 35. évforduló kapcsán plébános úr beszélt a kezdetekről, hogy hogyan is kezdődött a vadászmise története. Majd köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik tettek ezért a zarándokhelyért. A szentmisét a horvátzsidányi kórus felemelő éneke, valamint a vadászkürtök felhangzása még ünnepélyesebbé tette. Ezen a szentmisén részt vett egy Sopronból érkezett zarándokcsoport is.
Könyvet jelentetett meg az Országos Magyar Vadászkamara 2018. -ban „Fejet hajtunk II. Vadászati emlékhelyek Magyarországon" címmel, amelyben a Peruska Mária Emlékfája is szerepel. Néhányan ebből a könyvből is kaptak az OMVK helyi szervezetétől.
Az Emlékfánál pedig koszorúzással emlékeztek az elhunyt erdészekre, vadászokra.
A himnuszok elhangzása után a zarándokokat agapéval várták a környező települések vadásztársaságai.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. július 23. kedd • Lenke
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Hazánk hősei előtt emlékeztek„Isten álld meg a magyart” – a Himnusz első versszaka zengte be a teret május utolsó hétvégéjén a csepregi Promenádon, ahol az önkormányzat a magyar hősök előtti tisztelet jeléül rendezett ünnepi megemlékezést.
Hősökre emlékezett SajtoskálAz 1848-as forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából Sajtoskál község megemlékezett nemzetünk hőseiről.
Az emlékezés koszorúi SzakonybanMárcius idusa a tiszteletadás időszaka. Felidézzük a március ifjak lelkesedését, 1848/49-es szabadságharc eseményeit. Megemlékezünk mindazokról, akik elősegítették egy jobb ország építését.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online