35.Vadászmise a Peruska Mária zarándokhelyen

2018. július 9. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Ünnep | Település: Horvátzsidány, Csepreg, Kiszsidány
35.Vadászmise a Peruska Mária zarándokhelyen

Idén 2018. június 10-én tartották a vadászok és erdészek háromnyelvű zarándoklatát a Peruska Mária kegyhelynél.

A búcsújáróhely Csepreg, valamint a horvát lakta települések Tömörd, Horvátzsidány, Kiszsidány és Peresznye határában fekszik. A környék vadásztársaságai, a szombathelyi Erdészeti Zrt. Dumovits István plébános úr vezetésével itt tartják három nyelvű miséjüket. A 35. évforduló kapcsán plébános úr beszélt a kezdetekről, hogy hogyan is kezdődött a vadászmise története. Majd köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik tettek ezért a zarándokhelyért. A szentmisét a horvátzsidányi kórus felemelő éneke, valamint a vadászkürtök felhangzása még ünnepélyesebbé tette. Ezen a szentmisén részt vett egy Sopronból érkezett zarándokcsoport is.
Könyvet jelentetett meg az Országos Magyar Vadászkamara 2018. -ban „Fejet hajtunk II. Vadászati emlékhelyek Magyarországon" címmel, amelyben a Peruska Mária Emlékfája is szerepel. Néhányan ebből a könyvből is kaptak az OMVK helyi szervezetétől.
Az Emlékfánál pedig koszorúzással emlékeztek az elhunyt erdészekre, vadászokra.
A himnuszok elhangzása után a zarándokokat agapéval várták a környező települések vadásztársaságai.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. február 20. szerda • Álmos
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Kedves régi hagyományt elevenítettek fel csepregi fiatalok. Csengettek. Kabátot terítettem magamra és indultam, hogy ajtót nyitok. Kintről már hangok hallatszottak. Többen vannak. Ajtónyitás után nekem szegezik a kérdést: - Szabad-e betlehemezni?
Karácsonyi ünnepkör NagygeresdenA karácsonyi ünnepkör advent első vasárnapjától a háromkirályok ünnepéig tartó időszak, amely magában foglalja a készülődés és az ünneplés időszakát, valamint az azt követő napokat Vízkeresztig.
Adventi gyertyagyújtás és ravatalozó-átadásAdvent első vasárnapján ismét összegyűltünk, hogy méltóképpen ünnepeljük eme jeles ünnepkört. Németh László polgármester úr ünnepi köszöntője után átadásra került a kibővített ravatalozó.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online