35.Vadászmise a Peruska Mária zarándokhelyen

2018. július 9. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Ünnep | Település: Horvátzsidány, Csepreg, Kiszsidány
35.Vadászmise a Peruska Mária zarándokhelyen

Idén 2018. június 10-én tartották a vadászok és erdészek háromnyelvű zarándoklatát a Peruska Mária kegyhelynél.

A búcsújáróhely Csepreg, valamint a horvát lakta települések Tömörd, Horvátzsidány, Kiszsidány és Peresznye határában fekszik. A környék vadásztársaságai, a szombathelyi Erdészeti Zrt. Dumovits István plébános úr vezetésével itt tartják három nyelvű miséjüket. A 35. évforduló kapcsán plébános úr beszélt a kezdetekről, hogy hogyan is kezdődött a vadászmise története. Majd köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik tettek ezért a zarándokhelyért. A szentmisét a horvátzsidányi kórus felemelő éneke, valamint a vadászkürtök felhangzása még ünnepélyesebbé tette. Ezen a szentmisén részt vett egy Sopronból érkezett zarándokcsoport is.
Könyvet jelentetett meg az Országos Magyar Vadászkamara 2018. -ban „Fejet hajtunk II. Vadászati emlékhelyek Magyarországon" címmel, amelyben a Peruska Mária Emlékfája is szerepel. Néhányan ebből a könyvből is kaptak az OMVK helyi szervezetétől.
Az Emlékfánál pedig koszorúzással emlékeztek az elhunyt erdészekre, vadászokra.
A himnuszok elhangzása után a zarándokokat agapéval várták a környező települések vadásztársaságai.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. november 14. szerda • Aliz
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Megemlékezés és könyvbemutató október 23-án Bükön (+fotógaléria)A himnusz elhangzása után Szabó Tibor, Jászai Mari-díjas színész a szombathelyi Weöres Színház színművésze szavalta el Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című művét.
Ünnep volt, hát mi ünnepeltünkAz 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztek a sajtoskáliak is március 15-én délután.
170 éves évfordulóra emlékeztek Csepregen (+fotógaléria)„Emeld föl fejedet büszke nép!” – a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak idézték fel a szabadságharc pillanatait.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online