„A zene az kell, mert körül ölel” – Jótékonysági hangverseny Szakonyban

2016. szeptember 29. | Szerző: Boros Rudolfné
Témakör: Vallás | Település: Szakony
„A zene az kell, mert körül ölel” – Jótékonysági hangverseny Szakonyban

Felemelő és szívhez szóló hangversenyt hallhattak, akik elfogadták a Szakonyi Plébánia Gyermekkórusa meghívását. A jótékonysági koncertet a helyi római katolikus templomban rendeztek augusztus 28-án, vasárnap este.

„Felkelt a napunk, István a mi urunk, Árad a kegyelem fénye ránk..." - ez a dallam hangzott fel elsőként az István a király rockoperából, tisztelegve ezzel a templom névadója előtt. A szép számban megjelenteket Kovács Pál atya köszöntötte. Bevezetőjében elmondta, nagyon örül annak, hogy ebben a kis gyülekezetben megalakulhatott ez a kórus. A közel egy éve tevékenykedő kis csapat már több plébánián is bemutatkozott. Januárban istentiszteleteken szolgáltak, a szomszédos plébániákon hangversenyeket adtak. Az atya kiemelte: nem szereplésről, hanem szolgálatról van szó, Isten szolgálatáról, dicséretéről. Így az idei év búcsújának ünnepi alkalmain is a kórus tagjai énekeltek, a koncert pedig méltó zárása a búcsúi körnek.
Az általános iskolásokból alakult együttes csodálatra méltó kitartással, töretlen szorgalommal tevékenykedik, hogy a kitűzött céljaikat elérjék, feladataikat megvalósítsák - mutatta be a csoportot Molnár Henrietta, az est háziasszonya. A kórus lelkes tagjai: Kluk Eszter, Koczán Dorka, Németh Laura, Galavics Gergő, Galavics Máté, Kluk László, vezetőjük pedig Hanis Petra. Az est folyamán elhangzott dallamokból a szeretet, a hit, a remény sugárzott, melynek legcsodálatosabb megfogalmazója Szent Pál. Mintegy hitvallásuk kifejezéseként hangzott fel Pál apostol Szeretet Himnusza. Majd Jézus iránti gyermeki szeretetüket a Teljesen a Tiéd című dallal tolmácsolták a közönség felé. Ezt követően felcsendült Cohen Halleluja című műve. Ezzel a dallal mondtak köszönetet azokért a pillanatokért, melyek szebbé teszik napjainkat. A mosolyért, a kedvességért, a jó szóért, melyet Isten ajándékozott nekünk. A refrén közös éneklésével kapcsolódott be a hallgatóság a hálaadó dalba.
Hogy mennyire fontos a mindennapok apró örömeit észrevenni, értékelni, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy vannak fájdalmas pillanatok életünkben, melyeket sokszor nagyon nehéz átvészelni. De a kilátástalannak tűnő helyzetekben a szeretet, a hit, hogy Isten mindig velünk van és felemel, erőt kell, hogy adjon valamennyiünk számára. Ezt tolmácsolták Graham Te felemelsz című dalával.
A könnyűzene világába kalandozva először a fiúk hozták el a csodálatos napfényt az 'O sole mio világslágerrel, nagy sikert aratva a közönség körében. Ezt követően felcsendült Beyonce Ave Maria dala, Horváth Henrietta előadásában. Majd ismét a vidám pillanatoké lett a főszerep. A lányok Az Apácashow című nagy sikerű film ismert betétdalával léptek fel, Hanis Petra közreműködésével. Nagy tapssal jutalmazta őket a hallgatóság. A keresztény ifjúság körében is nagyon kedvelt énekkel a Ne félj, mert megváltottalak kezdetű énekkel folytatódott a koncert. Az est háziasszonya köszönetet mondott a szülőknek, hiszen az ő kitartó és lelkes támogatásuk nélkül nem szolgálhatna a gyerekek kórusa. A Szeressétek egymást című dallal fejezték ki hálájukat. Majd Hanis Petra, a kis csoport lelkes motorja, vastaps kíséretében vehette át a köszönet virágait.
Kovács Pál atya szintén köszönetet szavai hangzottak el, a csodálatos együtt töltött alkalomért. Ajándékot kaptak a szereplők, de Pál atya ajándékkal készült a meghívottaknak is. Útravalóként minden jelen levő a Szentírásból vett idézettel vált gazdagabbá. A hangverseny utolsó számaként az a dal csendült fel, mely minden korra, helyre, emberre igaz és örök érvényű kell, hogy legyen. A Valahol Európában musicalből, A zene az kell című dal zárta az ünnepi alkalmat.
„Ami fontos az, hogy úgy legyen, az, hogy mindenki más milyen, a zene is csak ettől igaz, s a dal csak így lesz szép!" Köszönjük!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.