Útavató

2016. január 18. | Szerző: Zsoldosné H. Kati
Témakör: Önkormányzat | Település: Sopronhorpács
Útavató

2015.december 6-án útavató ünnepséget tartottak Sopronhorpácson. Az ezt megelőző hónapokban a Strabag kivitelezésében, mintegy bruttó 25 millió forintos beruházással történtek úthelyreállítási és útfelújítási munkálatok, ami három utcát érintett (Park utca, József Attila utca, Felszabadulás tér).

Ennek keretében megtörtént az utak szegélykövezése az élettartam növelése érdekében, majd az aszfaltozása (700 méter hosszan kapott új útburkolatot).
A lakóközösség kezdeményezésére útavató ünnepség keretében szimbolikusan átadták a forgalomnak a felújított szakaszokat.

A program a tűzoltószertár előtt szalagátvágással indult, majd - a Mikulás társaságában- lovaskocsin utazva Kovács Pál Plébános Úr felszentelte az utat. Az elmaradhatatlan hordógörgetés mellett a Sopronhorpács SE focistái labdavezetést mutattak be, a mazsorett csoport csinos pomponlányai pedig a falu lakóival együtt járták be az új útszakaszt.

A szertár elé visszaérve következett a nap leglátványosabb produkciója, Borbély Kornél lélegzetelállítóan izgalmas, helyenként igencsak bravúros, benzingőzös, általában egykerekezős, égett gumiabroncsfüstös motoros kaszkadőr bemutatója, melynek végén a poroltó készülék is előkerült.
A 600 és 1000cm3-es motorok „kövérgázas" nyomait és a gumikormos aszfaltköröket napokig lehetett látni az úttesten...

A látványos show után az Önkormányzat látta vendégül az érdeklődőket, üstökben készített gulyással és magánfelajánlásból származó malacsülttel kínálták a vendégeket a Művelődési Házban.

A programot a Drazsé Duó jó hangulatú bulija zárta.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában