„NAPKORSZAKIK” vizsgája Sopronhorpácson

2013. április 24. | Szerző: Talabér Jenõ
Témakör: Gazdaság | Település: Szakony, Sopronhorpács
„NAPKORSZAKIK” vizsgája Sopronhorpácson

Sopronhorpácsra és környezetére beköszöntött a „Napkorszak” - ezekkel a szavakkal nyitotta meg Talabér Jenő Sopronhorpács polgármestere

annak a 16 főnek a szakmai vizsgáztatását, akik 3 napos intenzív képzés keretében arra vállalkoztak, hogy megszerzik a PL-5152 akkreditációs számú „Napenergia hasznosító berendezések szerelése, beüzemelése és szervízelése" elnevezésű szakképesítést.
A nemes kezdeményezés elindítói Sopronhorpács és Szakony község önkormányzata célként tűzték ki, hogy megteremtik az előfeltételét annak a Szlovákiában mindenki által megteremthető gyakorlatnak, hogy több önkormányzat összefogásával saját solár naperőművet létesítenek energiagondjaik megoldására. Ennek nagyon fontos feltétele, hogy amikorra a magyarországi gazdasági és politikai viszonyok is megengedik, a szükséges humánerőforrás már rendelkezésre álljon. A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség szervezésében immár országos programmá szerveződött képzési lehetőség szerelőiparban jártas szakembereknek kínálja a „Napkorszakivá" válás lehetőséget.
A kiképzett szakemberek a Szövetség folyamatos háttértámogatásával nemcsak az egyéni vállalkozásuk feltételeit teremthetik meg, hanem egy több MW-os, 2-4 önkormányzat villamos energiaigényét kielégítő, a lokális beruházáshoz jelentős saját erő pénzügyi alapjait is biztosíthatják.
A vizsgán csak kiváló és jól megfelelt eredmény született.
A képzési program a térségben tovább folytatódik, második lépcsőként Szakony Község szervezésében.
A végzett hallgatók a vizsgabizottság tagjaival együtt már hagyománynak számító módon az alábbi fohásszal zárták a képzést.

Add már Uram a Napkorszakot!
Nem kérünk mi ezzel nagyot.
Add, hogy mindenkié lehessen.
Fényt, meleget olcsón vehessen.
S csinálj Uram törvényt arra,
hogy áldásod lehessen
Mindenkinek haszna!

ÁMEN!
Igy legyen!

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek