Mozgalmas volt a november Sopronhorpácson

2016. december 13. | Szerző: Zsoldosné H. Kati
Témakör: Közélet | Település: Sopronhorpács
Mozgalmas volt a november Sopronhorpácson

Bálok, rendezvények, közösségi programok sokaságán vehettek részt Sopronhorpács lakói novemberben, fölöttébb mozgalmasan telt a hónap.

Az hétvégén tartották a már hagyományos Egyházközségi Bált, amely idén is fergeteges hangulatban zajlott. November 11-én este, a helyi iskola és óvoda közreműködésével, a Plébánia szervezésében Márton-napi lámpás felvonuláson vettek részt a gyerekek és a felnőttek. Családok, fiatalok és idősek sétáltak világító lámpásaikkal, miközben Szent Márton csodás tetteiről, legendájáról énekeltek dalokat. A hónap második szombatján az Önkormányzat szervezésében a nyugdíjasokat egy finom vacsorával és kellemes hangulatú táncesttel köszöntötték, a harmadik szombaton pedig a Sopronhorpácsi Sportegyesület tartott Sportbált. Az utolsó hétvége sem telt eseménytelenül: szombaton délelőtt a Plébánia rendezett játszóházas foglalkozást, ahol a gyerekek alkothattak, így a saját készítésű adventi koszorúikkal adták meg a hangulatot a másnapi gyertyagyújtó ünnepséghez. Advent első vasárnapján felgyúlt az első gyertya a Polgármesteri Hivatal előtti téren elhelyezett hatalmas koszorún, ahol a hittanos gyerekek és a Szentirmay Elemér Vegyeskar tagjai ünnepváró, karácsonyi hangulatú énekeket adtak elő.
Közeleg a karácsony! Igyekezzünk megőrizni az adventi hangulatot, ne hagyjuk, hogy a szürke hétköznapok feledtessék velünk, hogy hamarosan beköszönt sokunk legkedvesebb ünnepe.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában