Simaság ½ falunapja

2018. augusztus 17. | Szerző: Haller Erzsébet
Témakör: Falunap | Település: Simaság
Simaság ½ falunapja

Önkormányzatunk július 14-re várta szeretettel községünk lakóit, a családokat, a meghívott vendégeket egy felhőtlen, vidám, közös együttlétre.

A címben szereplő ½ falunap kifejezés arra utalt, hogy nem egész napos rendezvényt szerveztünk, a programok csak délután 3 órakor kezdődtek.
Az egész rendezvény a „Családok éve" programsorozat részévé vált azáltal, hogy kimondva-kimondatlanul a család és a benne felnövekvő gyermek elsőségét hangsúlyozta. A műsorszámok kiválogatása is azt a célt szolgálta, hogy kicsik és nagyok, gyermekek és felnőttek egyaránt jól érezhessék magukat.
A kulturális műsor tartalmas, pörgős és változatos volt.
A polgármester megnyitója után a Kenyeri népdalkör műsorát láttuk, hallottuk, majd Ritchie King bűvésztrükkjeivel szórakoztatta a közönséget. A könnyű műfaj kedvelőinek Bene Gabi slágerdallamokat énekelt, a Gráciák pedig operettslágerek előadásával teremtett nosztalgikus hangulatot.
E műsorok alatt a gyermekek jól szórakoztak az ugrálóvárban és a csúszdán,
valamint Lufibohóc társaságában.
A vacsora kétféle menüből állt össze, a képzeletbeli étlapon kondérban főtt marhapörkölt és grillezett hús is szerepelt. A gyermekek örömét kürtős-kalácsos, pattogatott kukorica és vattacukor árus is szolgálta.
A nap már estébe hajlott, mikor meglepetés vendéget is üdvözölhettünk. Falunapunkon tiszteletét tette Ágh Péter, körzetünk országgyűlési képviselője, aki Gagyi Levente megyei közgyűlési tag kíséretében látogatta meg szerény rendezvényünket.
Az est sokak által izgalommal várt eseménye a tombola volt. A tombolatárgyakat helyi vállalkozók és magánszemélyek ajánlották fel. (A tombola bevétel a játszótér bővítésére fog szolgálni)
Tombola után indult a fergeteges L'amour buli, mely hajnalig tartott.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.