„Köszöntünk most minden időset, ki él a falunkban csendes békességben.”

2016. december 16. | Szerző: Haller Erzsébet
Témakör: Közélet | Település: Simaság
„Köszöntünk most minden időset,  ki él a falunkban csendes békességben.”

November 19. délutánjára hívta találkozóra a község nyugdíjas korú lakosságát Simaság önkormányzatának képviselő-testülete. Kevesebben voltak, mint eddig, de színvonalasabb volt a program az előző évek nyugdíjas napi rendezvényeinél.

A műsor Horváth Dominik szavalatával vette kezdetét. Ebben a versben benne volt minden, amit egy fiatal érezhet az idősebbek iránt, benne volt a tisztelet, a hála, a szeretet és a köszönet hangja is.
A polgármesteri köszöntő után a falu legifjabb tehetsége, Wellner Emília hegedűjátékával varázsolt szép pillanatokat. A nyugdíjas napi rendezvény ezt követően a helyi lányok-asszonyok alkotta Simasági Tánckör zenés-táncos műsorával folytatódott, majd Gerbert Judit előadóművész következett, aki ismert táncdalokat énekelt. A délután fénypontja a Zala megyéből érkezett Orfeum Vándorszínpad néhány tagjának fergeteges operett műsora volt. A legnépszerűbb operett slágereket adták elő, bevonták a közönséget is a közös éneklésbe. Közben jóféle ételeket, italokat fogyaszthattak az ünnepeltek és ünneplők. A hagyományos sütemény-sütő versenyre idén mindössze két nevezés érkezett. Közülük a tavalyi győztes Szilvágyi Károlyné, Rózsi lett a nyerő diós beiglijével. A délután előrehaladtával a hangulat is emelkedett, a bátrabbak táncra is perdültek. A zenét Czene Balázs szolgáltatta, akivel idén Sárosi Kata is fellépett. Sok régi dalt adtak elő, melyeken nosztalgiázva sokakban felidéződhettek múltbéli szép emlékeik. A rendezvény végén többen elmondták, hogy nagyon jól érezték magukat, valamint köszönetüket is kifejezték a műsor szervezőinek, a segítőknek és nem utolsó sorban az összes szereplőnek.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek