50 éves a Simasági Május 1. Vadásztársaság

2017. augusztus 24. | Szerző: Galavics Adrienn
Témakör: Közélet | Település: Simaság
50 éves a Simasági Május 1. Vadásztársaság

1967. július 13-án megalakult a Május 1. Vadásztársaság. Erre az alkalomra, jubileumi ünnepséggel készült a tagság.

Az ünnepségre június 17-én került sor a társaság vadászházában. A családi nappal egybekötött jeles évforduló, vadászkürtös térzenével kezdődött, majd Galavics Ferenc, a Vadásztársaság elnöke köszöntötte a vendégeket, családtagokat és meghívottakat. Külön köszöntötte a három még köztünk lévő alapító tagot, Ágoston Ferencet, Baksa Zsigmondot, Pados Lászlót. Vadászhimnuszt követően Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, majd Gagyi István az OMVK Vas megyei elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután az 50 éves „születésnap" alkalmából elismerő okleveleket adtak át a társaságnak, munkájuk dicséreteként. Négyen kaptak kamarai kitüntetést, amit Gagyi István és Kenesei István adott át Galavics Lászlónak, Joó Bélának, Németh Péternek és Varga Pálnak.
A Vadásztársaság elnöke emléklapot és kitűzőt adott át minden társasági tagnak, a hivatásos vadásznak és a három alapító tagnak. Ezután koszorúzás következett az elhunyt vadásztársak tiszteletére állított emlékműnél. A kamara részéről Majthényi László és Gagyi István, a vadásztársaság részéről Galavics Ferenc és Joó Béla, a társaság titkára helyezett el koszorút.
Östör Vilmos elmondta a Vadásztársaság 50 éves történetét. A jelenleg 31 fővel működő Vadásztársaság, 3068 hektáron gyakorolja a vadászati jogot. Az eddigi elejtésre került legnagyobb őzbak trófeája 520 grammot nyomott, 1980-ban került puskavégre, mely pár évig megyei rekord volt. A gímszarvas trófea terület rekordja 11,10 kg-os volt, melynek viselőjét 2016. szeptemberében ejtette el, egy osztrák vadász. A legynagyobb agyarú vaddisznót 1992-ben egy, azóta elhunyt vadásztársunk, Lágler Jenő ejtette el.
A vadászház nagytermében trófea és fényképkiállítást tekinthettek meg a jelenlévők, amely az öt évtized emlékeit örökítette meg.
A vadásztársaság tagjai és családtagjai, a meghívott vendégek közös ebéden vettek részt. Amíg a felnőttek vadászélményeiket mesélték egymásnak, közben, a gyerekek ugráló várban és a „Lurkó" lőtéren mulatták az időt.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában