Egyházmegyei hittanverseny - és ami mögötte van

2016. április 4. | Szerző: SB
Témakör: Vallás | Település: Peresznye, Gór, Répcevis
Egyházmegyei hittanverseny - és ami mögötte van

A kérdés sokszor elhangzik nemcsak a hittanversenyek tájékán, de a hittanórákon való osztályzás kapcsán is. Természetesen a diákok Istennel való kapcsolatát nem lehet versenyeztetni, és a hittanjegyek sem erről értesítenek.

A hittanórák azt a kettős célt szolgálják, hogy részben a gyerekeket Istennek tetsző életre neveljék, részben elsajátíthassák azokat az alapvető hitismereteket, melyek egy nagykorú, öntudatos kereszténytől elvárhatók. Többek között ismerniük kell a Szentírást, az egyháztörténelem alapvető eseményeit és személyiségeit, a liturgia alapjait, az egyház erkölcsi tanítását. A jegyek és a hittanversenyek ez utóbbiról szólnak. Minden évben tavasszal, a plébániai, illetve az iskolai háziversenyek után, megrendezik a kerületi versenyeket. Ezek 15 helyszínen zajlanak, az egyházmegye különböző pontjain. Február 27-én tartott kerületi megmérettetésnek idén is Iván adott helyet. Az itt legjobban szereplőket hívják össze egy megyei szintű megmérettetésre. Minden évben a tantervi törzsanyag mellett az adott év kiemelkedő évfordulójával, mottójával kapcsolatos kérdések is helyet kapnak a feladatsorokban. A megyei döntőnek a győri Prohászka-iskola ad helyet április 9-én.
A kerületi verseny eredményei:
2. osztály: I. Krilov-Sragner Tamara (Bük) II. Gergye László ( Csepreg) III. Halász Richárd (Iván) IV. Németh Botond (Csepreg) V. Tóth Bálint (Bük)
3. osztály: I. Stampf Ruben (Csepreg) II. Taródi Tamás (Csepreg) III. Böröndi Barnabás (Bük), IV. Varga Luca (Bük) V. többszörös holtverseny
4.osztály: I. Kumánovics Kata (Horvátzsidány) II. Nickl Ákos (Peresznye), III. Csapó Bence (Iván) IV. Koósz Dániel (Peresznye) V. Németh Anna (Répcevis)
5.osztály: I. Tóth Eszter (Bük), II. Domnánics Márk (Csepreg), III. Kovács Mónika (Répcevis) IV. Nickl Anna Zsófia ( Peresznye) V. Pócza József Csanád (Bük)
6.osztály: I. Dóra Márton (Csepreg), II. Ambrus Angelika (Csepreg), III. Gacs Luca (Iván)
7-osztály: I. Németh Izabella (Bő-Gór), II. Tóth Patrik (Bő) III. Szalkay Gergely (Csepreg)
8.osztály: I. Pócza Franciska Csenge (Bük) II. Tompa Noémi (Csepreg) III. Ambrus Anna (Csepreg)
Gratulálunk az elért eredményekhez!
Sulics Boglárka

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.