Falugyűlés Nagygeresden

2018. április 26. | Szerző: Németh Lajosné
Témakör: Önkormányzat | Település: Nagygeresd
Falugyűlés Nagygeresden

Évente legalább egyszeri alkalommal, előre meghirdetett módon kell megtartani a közmeghallgatást. A közmeghallgatás időpontját a képviselő-testület az éves munkatervében megtervezheti.

Településünkön így esett a választás már évekkel ezelőtt március 8.-ra, hogy a kötelező feladatokon túl a hivatalos részt követően, egyúttal a hölgyek köszöntésére is sor kerülhessen.
Az idén is hasonló forgatókönyv szerint zajlott az esemény, azzal a kis különbséggel, hogy Ágh Péter országgyűlési képviselő úr is jelen volt a rendezvényen.
A szokásokhoz híven, részletes beszámolót kaptak az érdeklődők a 2017-es év tevékenységeiről, a kulturális programoktól kezdve a sportrendezvényeken át, a főzőversenyekig.
Polgármester úr bepillantást nyújtott az önkormányzati gazdálkodás főbb számadataiba, és kérte a lakosság véleményét olyan kérdésekben, amelyek a település fejlesztésére, formálására irányultak.
Szó volt a tavalyi év beruházásairól, melynek egy része az államtól kapott konszolidációs összegből valósulhatott meg. Beszédében elhangzottak a már elnyert, sikeres pályázatok segítségével megvalósulható 2018-as beruházások.
A falugyűlés elé terjesztette a képviselő-testület által jóváhagyott idei rendezvénynaptárt, amelyben
a tervek szerint, most is jut minden hónapra egy vagy két közösségi program.
A jelenlévők kimerítő információkhoz juthattak a közmeghallgatás során, kerülendő mindenféle szóbeszédet, mellébeszélést.
A hivatalos rész lezárása után, a hölgyek köszöntése következett a Nemzetközi Nőnap alkalmából.
Polgármester úr méltatta a lányok, asszonyok példás helytállását az élet minden területén, és arra kérte férfitársait, hogy e szép tavaszi ünnep alkalmából tisztelettel, és az év korán nyíló legszebb virágaival köszöntsék őket!
A méltató szavak után, - a képviselő-testület férfi tagjaival karöltve,- átnyújtotta a hölgyeknek az önkormányzat ajándékát, egy gazdagon virágzó cserepes növényt.
Ágh Péter képviselő úr néhány kedves szót követően, egy szál tulipánnal fejezte ki a hölgyek iránti tiszteletét.
Az este ezzel még nem ért véget, hiszen az ajándék tortaszeletek elfogyasztása után, népi komédiákon szórakozhatott a szépszámú közönség. Az ikervári Rába(p)ART Társulat előadása, félreértésekből adódó helyzetkomikumra épült, amely sok mosolyt csalt a nézők arcára.
A fontos, komoly témákról szóló délután, végül vidám, könnyed estével ért véget.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában