Hangoló

2018. március 30. | Szerző: Sági Ferenc
Témakör: Beharangozó | Település: Zsira, Lócs, Gór
Hangoló

Mikor e sorokat írom, március végén, a hosszúra nyúlt tél már az utolsókat rúgja.

Április elején, lapunk megjelenésekor, remélhetőleg szép tavaszi időben lehet részünk. A keresztény vallások Megváltója feltámadt már, s megújul a természet is. Április 8-a után változhat kis hazánk is, ha bölcsen szavazunk.
Erre négy évenként van országosan lehetőségünk. Éljünk vele akkor is, ha elegünk van a határtalan mocskolódásból, a fele sem igaz vádaskodásból, a sulykoló propagandából és a zsigeri félelemkeltésből. Mielőtt döntünk, hallgattassék meg minden oldal, gondoljuk át programjaikat, de eddigi cselekedeteikről se feledkezzünk meg. Ne csak a szívünk alapján döntsünk!
Nem helyeselem, hogy az egyik párt elvenné a szavazati jogot a határon kivülrekedt honfitársainktól, mert nekünk nem adóznak. Viszont az sem tetszik, hogy a fejlett nyugaton dolgozó fiaink és lányaink, akik jelentős adót fizetnek a magyar államnak, órákat kénytelenek várakozni (s egy részük több száz kilométert oda-vissza utazni), hogy élhessen szavazati jogával. Mikor jutunk már el odáig, hogy ők is levélben, vagy a 21. századi technika segítségével otthonról adhassák le voksaikat?
Egy biztos, április 8-a után is lesz élet, s pár nap múlva itt van a Magyar Költészet Napja. Néhány verset bevállogattunk lapunkba a Répce-vidék költőinek antológiájából.
A hónap közepére esik a csepregi és környékbeli borok versenye, másnap pedig a Farkas Sándor Egylet ünnepli 25 éves jubileumát.
Április 22-e a Föld Napja. Vigyázzunk bolygónkra, leginkább környezetünket védve, hogy még sokáig lakható maradjon.
Április 24-e, Szent György napja sok néphagyományt őriz. Ehhez kapcsolódik Kőszegen a Szőlő Jövésének Könyve több évszázados hagyománya, s a hozzá szervezett rendezvények.
Bármennyire szeszélyes is az április, reméljük már visszafordíthatatlanul tavasz lesz.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában