Iklanberényiek választása

2019. november 28. | Szerző: SB
Témakör: Önkormányzat | Település: Iklanberény
Iklanberényiek választása

Október 13-án az egész ország az önkormányzati választásokra figyelt. A régió legkisebb településén, Iklanberényben 61 választásra jogosultból 52 helyi tett eleget állampolgári kötelezettségének. 2 polgármester közül lehetett választani, és 3 képviselőjelölt várta a szavazatokat.

A megmérettetésből 27:24 arányban Mészárosné Nagy Mária került ki nyertesen, így 5 évig ő lesz a település polgármestere. A képviselő-testületbe Mészáros Péterné került 37 vokssal, így ő lett az alpolgármester; Berényi György és Sulics Istvánné 27-27 szavazatot kapott, így sorshúzás után Berényi György kapott helyet.
A polgármester asszony Bükről került Iklanberénybe, mikor 30 éve férjhez ment. 2 gyermeke van, akik itt nőttek fel. 25 éve aktívan részt vesz a település életében. Volt képviselő, alpolgármester és 8 évig polgármester. A beiktatásra október 21-én került sor, ezután beszélgettük a tervekről.
- Többen megkerestek a lakosok közül, hogy szeretnék, ha indulnék polgármesternek, és támogatnának is benne. Hosszas mérlegelés után döntöttem, mivel csak képviselőnek szerettem volna indulni, és úgy gondoltam, mégis megpróbálom.
Terveim között szerepel a falura vonatkozó pályázatok beadása. Amit tudunk, mindenre beadjuk. Továbbiakban folytatni szeretnék a falu szépítését, közösségi programok szervezését a lakossággal. Jelenleg folyamatban 2 pályázatunk van. Az egyiket már elnyerte a település, ami a jelenlegi játszótér helyén megépülő sportpark létesítése. A másik pályázat a temetői kerítés cseréjére lett beadva, de ezt még nem bírálták el. Ezt is nagyon várjuk, hogy megkapjuk.
Jövő évben Iklanberényben kerül megrendezésre a Berények Találkozója, ami utoljára 2007-ben volt itt a településen. Akkor magánszervezésben (a Mészáros és a Sulics család vállalta fel a vendéglátást) jöttek a társtelepülések képviselői.
Továbbra is szeretnénk a már jól bevált falugondnoki szolgálatot folytatni, mert ez a falunak - főként az idősebb lakosságnak - hatalmas segítség (gyógyszerkiváltás, vérvételre való szállítás, vásárlás, ügyek intézése stb.).
Továbbá szeretném itt megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a lakosságnak, hogy támogattak. Minden erőmmel azon leszek, hogy munkámmal meg legyenek elégedve, és igyekszem azért is, hogy mindenkinek mindenben tudjak segíteni.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.