Nyári vigasságok és szolidaritás Egyházasfaluban

2017. augusztus 14. | Szerző: Major Izabella
Témakör: Közélet | Település: Egyházasfalu

Nyaranta ismétlődő tréfás szlogen a Falufejlesztő Egyesület táncos rendezvényre csalogató meghívóján a „Ha jöttök lesztek, ha hoztok, esztek” mondat.

Az idei nyáron immár hetedik alkalommal gyülekeztek örömmel a hagyományos Platán téri batyusbál törzsvendégei s a hozzájuk újonnan csatlakozók, dacolva a kiadós esőt ígérő felhőkkel, s a hűvösen lengedező széllel.
„Bátraké a szerencse", - tartja a mondás, - ez így történt esetünkben is. A baljós előjelek ellenére minden résztvevő kitűnően érezte magát. Ezúttal is megvalósult a báli meghívóban szereplő ígéret, az a bizonyos „garantált jó hangulat".
A legifjabbak boldogan vették birtokukba, az alig egyéves, nagy gonddal karbantartott utcai játékokat, majd kíváncsi izgalommal bontogatták a számukra készített, gazdag tartalmú zsákbamacskákat.
A bál felnőtt közönsége szívélyesen kínálta asztaltársait az otthonról hozott, saját készítésű finomságokkal és jókedvűen indult táncba a nagyszerű zenére. Az est jó hangulatát a vidám tombolahúzás is nagyban fokozta, ahol még a nyeretlen vendégek sem váltak szomorúvá. Nagy öröm, hogy batyusbálunk ezúttal is felejthetetlen szórakozást nyújtott a csak beszélgetni vágyóknak és a táncos lábúaknak is egyaránt.
Együttes részvétel volt a jellemző a következő szombat ugyancsak hagyományos rendezvényén is, a daganatos betegségben szenvedő embertársainkért vállalt szolidaritási eseményen, ahol mint minden évben, idén is falufutással fejeztük ki együttérzésünket és adtunk biztatást a betegséget legyőző küzdelemhez.
A falufutás lelkes résztvevőit a Keresztényi Pékség elé visszatérve óriási meglepetés várta. A hagyományos „zsíroskenyér-ásványvizes" kínálat helyett, fenséges ízű halászlé és remek gulyás vacsora lett a jótett jutalma, melyet a sikeres vállalkozásának 31. évfordulóját ünneplő Hollósi-kocsma ajánlott fel zenés rendezésben. Ezúton is köszönet az önzetlen és gondos szervezésért, amely valóságos utcabállá szélesedett a szíves vendéglátásnak köszönhetően.
Ahogy az ismertetett programízelítők is bizonyítják, Egyházasfalu nyáron is hűséggel ápolja és erősíti töretlen fejlődésének zálogát, a közösségi összetartozást, legyen szó vigasságról, bármilyen egyéb tevékenységről, akár szolidaritásról.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában