Bőséges Táncdalok – Berentei Péter előadóművész

2019. február 22.
Témakör: Közélet | Település:
Bőséges Táncdalok – Berentei Péter előadóművész

Minden térség életében vannak változások, vannak kellemes, örömteli események. A Répce mente lélekszámilag gyarapodásnak indult a tavalyi évben, és itt szeretném megemlíteni, hogy egy olyan valaki telepedett le a térségben, akit egy ország ismer: Berentei Péter

táncdalénekes, aki úgy gondolta, hogy az ország nyugati részén még vannak értékek, és itt szeretné folytatni életét. Hivatását 1983-ban kezdte az MTV akkori „Ki mit tud?-ján, ahol 5800 közönségszavazatot kapott. 1984-ben hivatásos énekesi működési engedélyért az ORI-ban sikeresen levizsgázott, majd Kovács Magda zenetanodájában diplomázott. Elvégezte a Rádió tánczenei stúdióját, ami után számos rádiófelvétele készült Dobsa Sándor vezetésével, a Stúdió 11 kíséretével. Számos hazai és nemzetközi fesztiválon vett részt. 1988-ban Mongóliában 10 szocialista ország képviseltette magát, ahol a harmadik díj mellett a közönség díját is megnyerte. 1989-ben az Interkoncert szervezésében, Kubában képviselte hazánkat.
Ő az egyik utolsó képviselője a nagy táncdalfesztiválos idők kiváló előadóinak.
Bőben három alkalommal lépett színpadra, és nagy sikert aratott. Személyes beszélgetések kapcsán megtudtuk, hogy járja az országot, számtalan színvonalas előadást tart sikerrel. Vallja, hogy számára a zene és a szöveg az érzéki és érzék feletti világ közvetítője, aminek az előadásmódban is vissza kell tükröződnie. Bárhol lép fel, számára ott a színház, a lét, a kinyilvánulás. Hiszi, hogy minden embernek van célja, hivatása, küldetése ezen a földön. Kinek-kinek annyit ér az élete, amennyi örömet szerez másoknak! Reméljük, nem csak a bőieknek, hanem a Répce mentén is sok örömöt fog okozni azoknak, akik szeretik a 70-es, 80-as, 90-es évek táncdalait.
Büszkék vagyunk, hogy minket választott első fellépéseinek helyszínéül, és tudjuk, hogy a környező településeken és Vas megyében sokan fogják élvezni műsorait.

Vagyóczky Zsuzsa.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában