Ha nyár, akkor focitábor

2015. szeptember 7.
Témakör: Társadalmi célú | Település: Csepreg
Ha nyár, akkor focitábor

Ötödik alkalommal népesítették be focizni szerető gyerekek a csepregi Malomkerti Sportlétesítményt július 27 és 31 között.

A sportos lurkók a „Rúgd a bőrt" nyári focitábor résztvevői voltak, akik közül többen már visszatérő vendégként nagy izgalommal várták az egy hetes rendezvényt. A tábor szervezőinek a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesületnek és a Csepregi Sportegyesületnek nem titkolt célja a labdarúgás és a sport népszerűsítése, az egészséges életmódra nevelés, továbbá a Csepregi Sportegyesület jó hírnevének tovább öregbítése és az utánpótlás nevelés elősegítése volt. Ezzel a tervvel és nagy adag lelkesedéssel vetették bele magukat a gyerekekkel a színes és változatos programokba.
A tábor egész ideje alatt a sporté, a labdarúgásé volt a főszerep, ahol a táborozó kis focisták az edzések alkalmával fejlesztették állóképességüket, ügyességüket, technikai alapjaikat Kocsis Imre Gábor sportegyesületi elnök és Körhöcz György utánpótlásedző szakmai irányításával. Az edzések mellett vidám hangulatú, sportos ügyességi vetélkedők is színesítették a programot, de természetesen nem maradhattak el az egymás elleni mérkőzések sem. A szervezők kirándulásokkal tették változatossá a programot, először a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontba kalauzolták el a gyerekeket, akik az interaktív kiállító terembe akár azt is kipróbálhatták, hogy milyen madárnak lenni, és csőrrel etetni a fiókákat. A kicsik körében különösen kedvelt volt a Búbos Cinege élményösvény, ahol játékos formában sajátíthattak el fontos tudnivalókat a madarakkal kapcsolatban. A tanulás és ismeretszerzés mellett a játékra is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők, a látogatóközpont játszótere igazi felüdülést jelentett a tábor résztvevői számára. A rossz idő ellenére csütörtökön nem maradt el a csobbanás sem, ami a Balatoni helyszín helyett a Bükfürdői Gyógy- és Élménycentrumba valósult meg. A bátorságot is próbára tette a tábor, hiszen az utolsó napon ellátogatott a csapat a Gyöngyösfaluban található Holdfényligetbe, ami az Alpokalja egyetlen élményközpontja, itt csúszhattak, mászhattak és a drótkötélpályán ügyeskedhettek a fiatalok, akik sokszor a felnőtteket megszégyenítő magabiztossággal haladtak végig az egyre nehezedő pályákon. A napot és a tábort végül az ügyességi vetélkedők eredményhirdetése, az egymástól való búcsúzás és a "Rúgd a Bőrt Focitábor!"- közös felkiáltása zárta.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2020. január 25. szombat • Pál
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Tűzifa pályázatRészletekért klikk a mellékletre
Kérjük támogassa személyi jövedelemadója 1százalékával alapítványunkat, amely a településünkön élő beteg gyermekek gyógykezelését és életkörülményük javítását segíti. Góri Beteg Gyermekekért Alapítvány Adószáma: 18890648-1-18 Köszönjük az elmúlt évi támogatásukat és az egyéni adományokat!
Kérjük a térségben lakó, illetve ide kötődő adófizető állampolgárokat, hogy személyi jövedelemadójuk 1 %-át ajánlják fel az itt működő kulturális alapítványok, ifjúsági és művészeti egyesületek számára.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online