Lóháton ülve - Nyári Lovastábor Zsirán

2018. szeptember 14. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Sport | Település: Zsira
Lóháton ülve - Nyári Lovastábor Zsirán

Az idei nyáron is várta a Zsirai Lovarda a lovak, lovaglás után érdeklődő gyerekeket. Ezen a nyáron 3 alkalommal szervezték meg a tábort.

Júliusban kettőt, augusztusban pedig egyet. A táborozók létszáma kb. 15 fő volt. Több településről érkeztek az érdeklődők pl. Bükről, Csepregről, Kőszegről, Sopronhorpácsról, Ausztriából stb. Az óvodástól a felsőtagozatos korú gyerekekig minden életkor megtalálható volt. Ez volt benne a jó, így a nagyobbak tudtak segíteni a kisebbeknek. A lányok többen voltak, mint a fiúk, de a táborozók különböző programokon vehettek részt: lovardai élet megismerése, lóápolási ismeretek, elméleti ismeretek, nyergelés, istállótakarítás, etetés. Természetesen a lovaglásé volt a főszerep. Ki-ki tudásszintjének megfelelően ült a lóra: futószáron, osztálylovaglás, tereplovaglás. Délelőtt és délután is lovagolhattak, hiszen lelkes lovászok segítették őket, igyekeztek a lovak szeretetét is beléjük plántálni. Kézműves foglalkozások is színesítették a tábori életet. Természetesen szabadfoglalkozások is voltak, ahol egymással ismerkedhettek, kis állatokat simogathattak. Aki akarta az íjászatot is kipróbálhatta, hiszen a ló és íjászat valahol összetartozik. A Csepregi Citerások műsora még hangulatosabbá tették a tábori napokat, aki akarta a hangszert ki is próbálhatta. Egész héten természet közelben, állatok közelében lehettek. A természet közeli életmód jó hatással van gyermekeinkre, könnyebben kialakítható környezet iránti érzékenységük, egészséges életmódhoz, testmozgáshoz való pozitív hozzáállásuk. A zárónapon, pénteken volt a csapatok közötti verseny, ahol a legjobbak érmet is kaptak. A lovak hatalmas bűvölettel rendelkeznek, csodálatosan szépek, lenyűgözik a gyerekeket. Minél több gyereknek kellene testközelből megismerni őket. Rengeteg dolgot tanulhatnak tőlük. A ló megtanít szeretni, érezni, és küzdeni a célokért. Tartást, erőt adnak egy olyan világban, ahol ezekre hatalmas szükség van.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. április 20. szombat • Tivadar, Odett
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ifjúsági sakkversenyt rendeztek Bükön (+fotógaléria)
Horgászverseny Sajtoskálon Szeptember 23-án délután 13 órakor került megrendezésre az idei év második horgászversenye. A versenyt eredetileg 22-én, szombaton tartották volna meg, de a rossz idő végett a szervezők a verseny elnapolása mellett döntöttek.
BUDO tábor CsepregenA szombathelyi BUDO SE aikido szakosztályának csepregi dojoja első alkalommal szervezett nyári harcművészeti gyerektábort. A dojo edzője, Kardos Attila (4 dan aikido, lila öv BJJ) irányításával a tábor résztvevői különböző küzdősportokkal ismerkedhettek meg a hét folyamán.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online