Bükfürdő ad otthont a legerősebb tűzoltók nemzetközi versenyének

2018. május 14.
Témakör: Programajánló | Település: Bük
Bükfürdő ad otthont a legerősebb tűzoltók nemzetközi versenyének

Az idei évben új helyszínen, a Vas megyei Bükfürdőn mérhetik össze tudásukat a tűzoltók augusztus 23-25. között az Észak-Amerikában és Európában egyaránt népszerű versenyen, a TFA (Toughest Firefighter Alive), azaz a Legerősebb Tűzoltók Versenyén.

Magyarországon első alkalommal 2005-ben rendezték meg a versenyt, Budapesten. Itthoni népszerűségét bizonyítja, hogy azóta nem volt olyan év, amikor elmaradt volna a viadal. A legutóbbi években a Békés megyei Orosháza adott otthont a rendezvénynek. Az augusztus végére tervezett esemény helyszíne idén a gyógyfürdőjéről méltán híres Vas megyei település, Bükfürdőn lesz. Az országban egyedülálló sportversenyen több nemzet tűzoltói emberfeletti képességeket követelő feladatokban mérik össze tudásukat, ezeken keresztül bemutatva, milyen kihívásokkal kell megküzdeniük mindennapi feladataik és munkájuk során.
A tűzoltóknak külön korcsoportokban, kiépített versenypályán, védőruhában, előre meghatározott idő alatt kell a feladatokat teljesíteniük. Az ingyenes családi programra kilátogatók során testközelből követhetik végig a verseny minden mozzanatát, közben pedig statikus kiállítóhelyeket tekinthetnek meg, a versenyszámokat követően pedig neves zenekarok koncertjén szórakozhatnak. A tűzoltósport-verseny részét képezi a Savaria Történelmi Karnevál programjának is, ugyanis a Katasztrófavédelem Központi Zenekara a hagyománynak számító felvonuláson vállal majd szerepet.

Egyed László tűzoltó alezredes

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. július 16. hétfő • Valter
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Kőszeg ékszereit mindenki látni akarja!  Romantikus sétákra csábít a páratlan középkori belváros…  Izgalmas kaland vár a Jurisics-várban és a kis múzeumokban…  Kirándulásokra hív az Alpokat idéző, árnyas és hűvös Kőszegi hegység…  Hős Jurisics Ostromünnepére az egész város díszbe öltözik, és  Egész nyáron át élményt nyújt a híres kőszegi Várszínház!
KŐSZEGI SOKADALOM FŐTÉRI ZENÉS ESTÉK ’18 VÁSÁR - ZENE – GASZTROA Kőszegi Várszínház „Hajmeresztő” bemutatójának a napján, 2018. július 12-én, csütörtök este indul útjára a Kőszegi sokadalom, azaz a Főtéri zenés esték ’18 programsorozata. Ezen az estén, mások mellett, Kőszeg város koncert fúvószenekara köszönti a premiert!
Második alkalommal rendez palacsinta fesztivált CsepregJúlius 4-én, szerdán sajtótájékoztató keretén belül ismertette a II. Csepregi Palacsinta Fesztivál programjait Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere, Hárominé Orbán Erika alpolgármester és Szarka Anikó programkoordinátor.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online