Lobog a Székely zászló a csepregi városházán

2013. március 12.
Témakör: Politika | Település: Csepreg
Lobog a Székely zászló a csepregi városházán

Budapest XXII. kerületi önkormányzatának felhívásához csatlakozva Csepreg Város is szolidaritást vállalt a székelyföldi településekkel szimbólumaik szabad használatáért folytatott küzdelmükben és kitűzte a városháza falára a Székely zászlót 2013. március 12-én. Az európai unió, a magyar és Csepreg Város zászlaja mellett, már kint lobog a Székely zászló is.

Csepreg Város Önkormányzat Képviselő-testülete február 14-én megtartott ülésén döntött Vlasich Krisztián képviselő által benyújtott kezdeményezésről, melyet a testület 4:3 arányban támogatott.

A képviselő beadványában arra kérte a testületet „egyöntetűen ítélje el azt a tényt, hogy a székelyföldi önkormányzatok vezetőit Romániában pénzbírsággal fenyegetik, csak azért mert ősi jelképeikből született lobogót épületeikre kitűzik. Vállaljunk szolidaritást minden székelyföldi polgármesterrel és valamennyi erdélyi magyarral, hogy érezzék, Csepregen is él a nemzeti összetartozás - írta levelében." A zászló költségeinek beszerzését természetesen a képviselő maga állta.

Varga Viktória

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2020. január 25. szombat • Pál
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Nekem Vas megye az első!2010-es országgyűlési képviselővé választásom óta minden tőlem telhetőt megtettem Vas megyéért a Parlamentben. Felszólalásokkal, költségvetési módosító javaslatokkal, írásbeli kérdésekkel, egyeztetésekkel képviseltem a Vas megyeiek érdekeit, aminek több esetben eredménye is lett.
Bükről és Csepregről az Országgyűlésben A hagyományoknak megfelelően 2019. utolsó parlamenti ülésnapján is országgyűlési felszólalásban köszöntötte Ágh Péter, észak-Vas megye képviselője azokat a közösségeket, melyek ebben az esztendőben ünnepeltek évfordulót.
Csepregen is megalakult az új testület (fotók)
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online