Új játszóudvar épült szívvel, lélekkel

2019. április 12.
Témakör: Óvoda | Település: Csepreg
Új játszóudvar épült szívvel, lélekkel

Március 6-án adták át az újabb közös eredményt a vasi kisvárosban: a Csepregi Óvodásokért Alapítvány és Csepreg Város Önkormányzata fogott össze a további fejlesztés reményében.

Dallal, tánccal ünnepelték az új játszóudvart, s vele együtt a teljesen új és felújított játszóeszközöket a csepregi ovisok. A bővített intézményi udvar átadóünnepségén Maximovics Veronika óvodavezető köszöntőjében hangsúlyozta, harminc év után most először jelenthető ki, hogy mind a kor színvonalának, mind az előírt feltételrendszereknek megfelel az udvari játszótér. Nyáriné Bencsik Piroska kuratóriumi elnök által vezetett alapítvány számos támogatói felajánlásból, többek közt az I. Bükfürdő - Csepreg Félmaraton nevezési díjából befolyt összegből segítette a beruházást, valamint a város saját költségvetésének terhére mintegy egymillió forinttal járult hozzá a sikeres fejlesztéshez. Új fészekhintát, csúszdát, libikókákat építettek, de felújították a laphintákat is, valamint az udvar ékköveként egy két tornyos vár került elhelyezésre, amin mászókák és csúszdák is megtalálhatóak. A bölcsődei rész sem maradt érintetlen, egy komplex mini vár került felállításra. Az év végén Horváth Gábor városi képviselő önzetlen munkájának köszönhetően két napvitorlával is bővült az óvoda udvara. Vlasich Krisztián polgármester az átadó alkalmával kiemelte, a bővítést tovább folytatják, újabb eszközfejlesztéseket és az épület belső felújítását tervezi a városvezetés. Nyertes pályázati forrásból az intézmény energetikai korszerűsítése, villamos és fűtési hálózatának napelemes rendszerrel történő ellátása válik lehetővé. Finta József plébános szentelte fel az új játszóudvart, melyet követően örömmel vették birtokba a játékokat a gyermekek, akik régóta várták már ezt a nagy napot.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2020. január 27. hétfő • Angelika
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Óvodások a horpácsi könyvtárbanNovember 14-én a Sopronhorpácsi Napközi Otthonos Óvoda nagycsoportosai látogatást tettek a Sedlmayr Kurt Művelődési Házban található Községi Könyvtárba. Az óvodás korú gyermekek közül eddig csak kevesen jártak könyvtárban, és ezzel a programmal egy új világ tárult ki előttük.
Köszönik az óvodások
Jótékonysági gálaműsor az óvodásokértHatalmas érdeklődés mellett zajlott a IV. Jótékonysági Gálaműsor. A színházterem csordultig megtelt, akiknek már nem jutott hely, azok az aulában pótszékeken, nagyképernyős tévén nézhették végig a fergeteges műsort.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online