Óvodások a horpácsi könyvtárban

2019. december 11. | Szerző: Igler Patrícia
Témakör: Óvoda | Település: Sopronhorpács
Óvodások a horpácsi könyvtárban

November 14-én a Sopronhorpácsi Napközi Otthonos Óvoda nagycsoportosai látogatást tettek a Sedlmayr Kurt Művelődési Házban található Községi Könyvtárba. Az óvodás korú gyermekek közül eddig csak kevesen jártak könyvtárban, és ezzel a programmal egy új világ tárult ki előttük.

Könyvtárosként én fogadtam őket, és óvodás gyermekekre szabott módon mutattam be a könyvek tárházát. Elmagyaráztam nekik, hogyan lehet kölcsönözni könyvet, ha haza szeretnék vinni, mikor kell visszahozni, hogyan kell bánni a könyvekkel, hogy megőrizzük épségüket. Az ovisok a látogatás alkalmával elmesélhették, milyen könyveket szeretnek nézegetni, és milyen meséket szeretnek hallgatni otthon. Ez számomra is tanulságos volt, hiszen a könyvek beszerzésénél alkalmazkodni kell a gyermekek igényeihez, így ha a közeljövőben gyermekkönyvrendelésre kerül sor a könyvtárban, figyelembe fogom venni, hogy ők milyen könyvekre tartanának igényt. A látogatás zárásaként nagy örömmel vették birtokba a meserészleget, ahol mindenki érdeklődésének megfelelően elmélyedhetett egy-egy könyv nézegetésében. A gyerekek motiváltságának egyik bizonyítéka, hogy többen a látogatás után megjegyezték, hogy szüleikkel biztosan visszatérnek még hozzám, hogy beiratkozzanak a könyvtárba.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2020. január 17. péntek • Antal
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Köszönik az óvodások
Új játszóudvar épült szívvel, lélekkelMárcius 6-án adták át az újabb közös eredményt a vasi kisvárosban: a Csepregi Óvodásokért Alapítvány és Csepreg Város Önkormányzata fogott össze a további fejlesztés reményében.
Jótékonysági gálaműsor az óvodásokértHatalmas érdeklődés mellett zajlott a IV. Jótékonysági Gálaműsor. A színházterem csordultig megtelt, akiknek már nem jutott hely, azok az aulában pótszékeken, nagyképernyős tévén nézhették végig a fergeteges műsort.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online