Újra régi fényében tündököl az Alsóváros ékköve

2019. június 7. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Újra régi fényében tündököl az Alsóváros ékköve

Csepreg Város Önkormányzat saját erős beruházásával készült el a Szent Katalin kápolna tornyának renoválása. Különleges eljárással dolgoztak, biztosító köteleken függve szépült meg a Területi Gondozási Központ intézményének is helyt adó épület csúcsa.

A fejlesztés részleteiről Szarka Anikó, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke elmondta, mintegy két hónapot vettek igénybe a felújítási munkák, mely során alpin technika alkalmazásával újították meg az épületrész homlokzatát, javították a vakolatot és a bádogozást. Kiemelte, hogy a fejlesztés ezzel nem zárult le, az ereszcsatornák tisztítását követően galambok elleni védelmet is kiépítettek, megelőzve ezzel a jövőbeni problémákat. A torony fejlesztésére 3 millió Forint értékben adott megbízást a polgármester, s számolt fel egy újabb hiányosságot a lakosság és az intézmény lakói, munkatársai megelégedésére. A Szent Katalin kápolna jelenlegi formáját 1877-ben nyerte el, amikor az Üdvözítőről nevezett apácák rendházává építették ki. A kápolnában évről évre ünnepi szentmisére várják a város polgárait, Alexandriai Szent Katalin előtti tiszteletük jeléül. Most a felújításnak köszönhetően ismét ragyog a kápolna, jelezvén, hogy igazi ékköve a településnek.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. augusztus 18. vasárnap • Ilona
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Új együttműködés – kínai delegációt fogadott Csepreg város polgármestereElfogadták a városvezető meghívását és a III. Csepregi Palacsinta Fesztiválon is részt vettek a kínai Nanning város képviseltében érkező népes delegáció tagjai.
Hídfelújítás SzakonybanÜnnepélyes keretek között június 27-én adták át a felújított Répce-hidat Szakonyban.
Sikeres pályázat a szennyvízhálózat rekonstrukciójára58 millió forintból újul meg Csepreg városában az utak alatti szennyvízelvezetési és -tisztítási rendszer, a sajtótájékoztatót követően konzorciumi megállapodást írtak alá.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online