Tovább fejlesztik a Malomkerti Sportlétesítményt

2018. december 21. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Tovább fejlesztik a Malomkerti Sportlétesítményt

Minőségi változást kíván elérni az utánpótlásnevelésben és a sportszerető fiatalok számára biztosított lehetőségek terén a városvezetés azon törekvése, mely két műfüves sportpálya megépítését is tartalmazza.

Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere két fejlesztési pályázaton való részvételt indítványozott a képviselő-testület felé, s mindkét esetben támogató hozzájárulásról döntöttek a képviselők. Sikeres pályázatok esetén egy nagyobb és egy kisebb pálya is épülhet a Malomkerti Sportlétesítményben. A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programján kisméretű műfüves labdarúgó pálya építésének lehetőségéről határoztak, 50 fős mobil lelátóval, valamint kispaddal 12 fő részére. A pályázathoz szükséges önerő mértéke a teljes beruházás 30%-a, mely meghaladja a 11 millió forintot, ezt a város saját költségvetési forrásból és vállalkozói összefogásból kívánja előteremteni. Több cég is jelezte támogatási szándékát, volt olyan állattenyésztéssel foglalkozó helyi cég is, aki konkrét összeget ajánlott fel már a pályázat benyújtását megelőzően a fejlesztéshez.
Az óvodába korábban telepített Ovi-Sport pálya nagy sikert aratott a gyermekek körében, így nem volt kérdés, hogy egy újabb hasonló pályázat kidolgozása és benyújtása. A városvezetés célja, hogy már a legkisebb korosztály számára is rendelkezésre álljanak az elérhető legjobb feltételek a mindennapi mozgás elvégzéséhez, s hogy örömüket leljék a sportolásban. A mozgás szeretete alapozza meg a kiegyensúlyozott felnőtt létet, s az egészséges társadalmat - folytatta szavait a város első embere.
Az Ovi-Sport Program keretében egy, a korábban átadottal megegyező méretű pálya építése a cél, s a Malomkerti Sportlétesítményben kapna helyet a döntéshozók tervei, elképzelése szerint. A pályázatok határidőre benyújtásra kerültek, most a társasági adó mértékeinek és az önerő biztosításának előteremtése a következő feladat, melyben a város számít minden helyi gazdasági szereplő támogató együttműködésére.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. március 24. vasárnap • Gábor
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Új eszköz segíti a város munkájátLépésről-lépésre fejlesztik a Városgazdálkodás eszközparkját is, a legfrissebb beszerzés egy városfejlesztési és közterületfenntartásra egyaránt bevethető egytengelyes pótkocsi, ami a Cherry típusú traktor vontatmányaként állt üzembe december 7-én.
Felavatták a Rákóczi utcai kerékpárutat (fotógaléria)
Bőkezű támogatásokkal adnak esélyt a fiataloknakMegkezdődtek a kivitelezési munkák a csepregi főtéren álló önkormányzati ingatlanban. A városvezetés az Esély Otthon programban lakhatási és pénzügyi ösztönző támogatással segíti a pályakezdő fiatalokat.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online