Sikeres az ősz Sopronhorpács községben…

2019. november 11. | Szerző: Igler Patrícia
Témakör: Önkormányzat | Település: Sopronhorpács
Sikeres az ősz Sopronhorpács községben…

Az idei évben Sopronhorpács Község Önkormányzata több pályázatot is benyújtott, melyek közül októberben kettő is nyertesen került ki. Az egyik a Magyar Falu Program által kiírt „Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására” témában került beadásra, mely pályázat keretein belül egy közterület rendező Iseki TXG 237 típusú kompakt traktor megvásárlására kapott 11 millió forint támogatást a község.

A kistraktor egyéb felszereléssel is el lesz látva, mely által a közterületek karbantartási munkálatainak széles körét el tudja majd látni. A másik a TOP-1.4.1-19 kódszámú, „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése" című felhívásra beadott pályázat volt, ezen Sopronhorpács község 80 millió forint támogatási összeget nyert el. A projekt célja a településen található régi pártház épületének teljes körű felújítása, benne mini bölcsőde létrehozása. A tervek szerint 2021 szeptemberére az épület befogadóképes lesz, így még több lehetőséget fog kínálni a falu az itt élő, illetve ide költöző családok számára. Jó hír még községünkben, hogy elkészült az általános iskola mögötti sportpálya, melyet részben önerőből, részben pedig egy korábban elnyert pályázatból finanszírozott a település. Célunk minél több pályázati lehetőség megragadása, melyek által még nagyobb mértékben tudunk fejlődni, mert mindig van hova! Köszönjük a támogatásokat a Magyar Államnak!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. december 14. szombat • Szilárda
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Megalakult Sajtoskál Község képviselő-testülete2019. október 29-én, kedden 17 órakor ült össze Sajtoskál képviselő-testülete. A gyűlés hét napirendi pontból állt. Legelsőként a Helyi Választási Bizottság elnöke, Kelemen Frigyesné ismertette az október 13-ai önkormányzati választás eredményét, s gratulált minden megválasztott képviselőnek.
Ez történt az évben Tormásligeten! Az idei évben is megtudtuk tartani azokat az eseményeket, amiket minden évben.
Iklanberényiek választásaOktóber 13-án az egész ország az önkormányzati választásokra figyelt. A régió legkisebb településén, Iklanberényben 61 választásra jogosultból 52 helyi tett eleget állampolgári kötelezettségének.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online