Modern utasvárók Csepregen

2019. június 13. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Modern utasvárók Csepregen

Az újak telepítésével egyidejűleg az elöregedett buszvárókat is kicserélik Csepregen.

A megfogalmazott lakossági igényeket szem előtt tartva a Rákóczi utca, a Kőszegi és az Ady utca buszmegállóiba is jut új, modern kialakítású utasváró, de a meglévőket is fejlesztik. A Promenádon üveg oldalfalakkal egészítik ki a 2011-ben átadott beállókat, hogy ne csak a csapadéktól, hanem a széltől is védett helyen várakozhassanak a polgárok a városközpontban. A Rákóczi utcában átadott kerékpáros fejlesztések keretében új buszöblöt alakítottak ki, ide telepítették most az elsőt. Az utca páros oldalán térkő burkolattal szélesítik meg az utasperont, majd helyezik el az új létesítményt. Az Ady és a Kőszegi utcában a városból kifelé vezető oldalon telepítenek buszvárókat, ahol kell, a peront is helyreállítják, térkővel rakják ki. Kincsédpusztán, Szombathely irányába egy felújított, de szintén a mai kor komfortját kiszolgáló buszváró telepítését végzik majd el. Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere Szarka Anikó bizottsági elnökkel közösen tartott helyszínbejárást. A város idei költségvetésének terhére fogtak hozzá a fejlesztéshez, mely mintegy 3 millió forintot tesz ki. Az utasvárók mindegyike hőálló tető üveggel, biztonsági oldal üvegekkel van ellátva, és három ülőhely áll az autóbuszra várakozók rendelkezésére. A nagyberuházások mellett kisebb-nagyobb fejlesztésekkel is a város jobb és élhetőbb körülményeit teszik lehetővé, éppen ezért új hulladéktárolók és kerékpártámaszok kihelyezésén is dolgoznak.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. augusztus 18. vasárnap • Ilona
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Új együttműködés – kínai delegációt fogadott Csepreg város polgármestereElfogadták a városvezető meghívását és a III. Csepregi Palacsinta Fesztiválon is részt vettek a kínai Nanning város képviseltében érkező népes delegáció tagjai.
Hídfelújítás SzakonybanÜnnepélyes keretek között június 27-én adták át a felújított Répce-hidat Szakonyban.
Sikeres pályázat a szennyvízhálózat rekonstrukciójára58 millió forintból újul meg Csepreg városában az utak alatti szennyvízelvezetési és -tisztítási rendszer, a sajtótájékoztatót követően konzorciumi megállapodást írtak alá.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online