Modern utasvárók Csepregen

2019. június 13. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Modern utasvárók Csepregen

Az újak telepítésével egyidejűleg az elöregedett buszvárókat is kicserélik Csepregen.

A megfogalmazott lakossági igényeket szem előtt tartva a Rákóczi utca, a Kőszegi és az Ady utca buszmegállóiba is jut új, modern kialakítású utasváró, de a meglévőket is fejlesztik. A Promenádon üveg oldalfalakkal egészítik ki a 2011-ben átadott beállókat, hogy ne csak a csapadéktól, hanem a széltől is védett helyen várakozhassanak a polgárok a városközpontban. A Rákóczi utcában átadott kerékpáros fejlesztések keretében új buszöblöt alakítottak ki, ide telepítették most az elsőt. Az utca páros oldalán térkő burkolattal szélesítik meg az utasperont, majd helyezik el az új létesítményt. Az Ady és a Kőszegi utcában a városból kifelé vezető oldalon telepítenek buszvárókat, ahol kell, a peront is helyreállítják, térkővel rakják ki. Kincsédpusztán, Szombathely irányába egy felújított, de szintén a mai kor komfortját kiszolgáló buszváró telepítését végzik majd el. Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere Szarka Anikó bizottsági elnökkel közösen tartott helyszínbejárást. A város idei költségvetésének terhére fogtak hozzá a fejlesztéshez, mely mintegy 3 millió forintot tesz ki. Az utasvárók mindegyike hőálló tető üveggel, biztonsági oldal üvegekkel van ellátva, és három ülőhely áll az autóbuszra várakozók rendelkezésére. A nagyberuházások mellett kisebb-nagyobb fejlesztésekkel is a város jobb és élhetőbb körülményeit teszik lehetővé, éppen ezért új hulladéktárolók és kerékpártámaszok kihelyezésén is dolgoznak.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. június 17. hétfő • Laura
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Történelmi horvát-magyar kapcsolatot ápolnakMár másodjára várta Csepreg delegációját a horvátországi Pakráci Magyarok Közössége, akik jó szívvel és szeretettel, bőséges vendéglátással fogadták azt a közel harminc főt, akik a város képviseletében utaztak a külhoni magyarokhoz.
Újra régi fényében tündököl az Alsóváros ékköve Csepreg Város Önkormányzat saját erős beruházásával készült el a Szent Katalin kápolna tornyának renoválása. Különleges eljárással dolgoztak, biztosító köteleken függve szépült meg a Területi Gondozási Központ intézményének is helyt adó épület csúcsa.
A nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a Répcementi turizmusban A Büki Közös Önkormányzati Hivatal és a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület által az EFOP-1.2.9. Nők a családban és a munkahelyen kiírásra benyújtott projektjének célja a város és vonzáskörzetében élő nők munkaerőpiaci helyzetének javítása, tiszteletben tartva és támogatva a klasszikus családmodell adta lehetőségeket.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online