Köztéri kamerák őrzik a város közbiztonságát

2019. július 17.
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Köztéri kamerák őrzik a város közbiztonságát

A teljes városra kiterjedő, komplex térfigyelő kamera hálózatot kiépítését kezdte meg Csepreg Város Önkormányzata.

A fejlesztés bűnmegelőzési preventív intézkedések mellett az esetleges elkövetők felderítésében is nagy segítséget jelent majd. Az újabb fejlesztési mérföldkővel kapcsolatban Szarka Anikó, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke kiemelte, saját erős beruházással indították el a kamerák telepítését, a szakmai szervezetekkel és hatóságokkal közreműködve. A kamerák telepítési helyét a városvezetéshez érkezett visszajelzések, megkeresések kapcsán határozták meg, az első ütemben hat helyszínen végzik el a térfigyelők telepítését a szakmai kivitelező segítségével. Kamerával látják el a Hunyadi utca és Széchenyi tér sarkán álló épületet, mely a főtérre ad betekintés, de kamerák kerülnek temető, az általános iskola környezetébe is. A játszótér közbiztonságának fokozása érdekében is telepítenek eszközöket, de a Malomkert rendezvénytér is bekapcsolódik a kamerahálózatba. A Sportegyesület külön észrevételét meghallgatva, a Malomkerti Sportlétesítmény is kamerákkal bővül, megelőzve az esetleges rongálásokat. A fejlesztés újabb ütemeként a szombathelyi, kőszegi, büki és acsádi városkapuk kamerarendszerrel történő ellátását is tervezik, az eredményes bűnfelderítési tevékenység támogatása érdekében, de nem utolsó sorban a helyi polgárok biztonságérzete is növekszik a fejlesztés által.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. november 21. csütörtök • Olivér
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Tisztelt Csepregi Polgárok!Nem szándékozom borzolni a kedélyeket, de ígéretemhez híven engedjék meg, hogy beszámoljak Csepreg Város Önkormányzata anyagi helyzetéről. Szeretném hangsúlyozni, hogy a kialakult helyzetért nem az előző ciklus képviselőit tartom felelősnek, és nem azért mert én is, mint egykori képviselő a testület tagja voltam.
Tormásliget község alakuló ülésének polgármesteri beszéde Tisztelettel szeretném megköszönni az ismételt bizalmat! Nagyon meg vagyok hatódva, hiszen a hatodik ciklusomat kezdem meg mint Tormásliget polgármestere. Köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott, és azoknak a részt vételét is, akik nem rám adták a voksukat.
Sikeres az ősz Sopronhorpács községben…Az idei évben Sopronhorpács Község Önkormányzata több pályázatot is benyújtott, melyek közül októberben kettő is nyertesen került ki. Az egyik a Magyar Falu Program által kiírt „Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására” témában került beadásra, mely pályázat keretein belül egy közterület rendező Iseki TXG 237 típusú kompakt traktor megvásárlására kapott 11 millió forint támogatást a község.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online