Kis város, nagy akarat – eredményes évet zárt Csepreg

2018. február 8. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Kis város, nagy akarat – eredményes évet zárt Csepreg

Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere értékelte a mögöttünk hagyott esztendőt.

- A 2016 szeptemberében tartott időközi választáson a csepregi emberek megerősítették, hogy a veszekedés és széthúzás helyett a józan és békés városépítésre szavaznak, ezen gondolatok mentén végeztük a munkánkat a képviselő-testülettel, akikkel továbbra is egy csapatként, bizalommal dolgozunk a város fejlődéséért - mondta Vlasich Krisztián. Hangsúlyozta, hogy az tavalyi évet is a józan és felelős gazdálkodás jellemezte, ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy szegény évet zárt Csepreg. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az elmúlt egy évben több mint 700 millió forint értékben nyert el a város pályázati támogatást. - A városépítő szemlélet stabil alapokon és kiszámíthatóan viszi előre a csepregiek ügyét - fogalmazott a város első embere. Hozzátette: - Mindez nagyban köszönhető Ágh Péter képviselővel közösen végzett városépítő munkánknak és a magyar kormánynak, amely folyamatos működési és fejlesztési támogatást biztosít számunkra. Csepreg városába soha ilyen mértékű fejlesztési forrás utakra és csapadékvíz-elvezetés kiépítésére még nem érkezett. A Területi Operatív Program pályázatán a Malomkert és az Alsóváros csapadékvíz-elvezető rendszerének rekonstrukciójára összesen 253 millió forintot nyertünk el. A tornaterem energetikai fejlesztése is tovább folytatódhat, hiszen több mint 35 millió forint támogatás érkezett erre a területre. Az utak tekintetében is jelentős eredményeket mutathat fel a település, 165 millió forintnyi forrást fordítunk Csepreg úthálózatának rendbetételére, s több mint 153 millió forintból új kerékpárutat építünk. 52,5 millió forintot elnyert forrás segítségével pedig az Alpannonia plus, osztrák-magyar túraútvonalra tudunk rácsatlakozni.
Elkészült a hivatal épülete első és második emeletének felújítása, új bútorzattal és számítástechnikai eszközökkel láttuk el a két szintet. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségével új közösségi helyszínt hoztunk létre a Téglagyári-tónál, míg a Malomkertben negyven négyzetméter alapterületen új sportparkot építettünk. Folytattuk a szociális lakásaink korszerűsítését, így lecseréltük a Czigli-ház tetőszerkezetét. A velünk együttműködő települések összefogásának köszönhetően modern ultrahangkészüléket kapott az egészségház. Október 23-án Finta József plébános úr szentelte fel az új Büszkeségpont emlékművet. Veres Gábor szobrászművész alkotása az 1956-os forradalmi eseményeknek és mártírjainak állít örök emléket.
- Mérföldkövek voltak az út- és járdafelújítások, amelyek megvalósulásával több évtizedes álmok válthattak valóra városszerte - emelte ki a városvezető. Sorolta: - Megújult a Fehér utca útburkolata, az év végével átadtuk a megújult Alkotmány utcát, valamint a Zrínyi utcában is új aszfaltot és csapadékelvezető rendszert építettünk ki. Az út- és járda felújítási program keretében számos helyszínen dolgoztak a városgazdálkodás munkatársai, így megújult a Fehér és a Mátyás utca járdája, de a Dr. Szemes utcában is megkezdődött a régóta várt járdaépítés.
De nem csak új utak és járdák épültek: a csepregi iparterületen csaknem tíz hektáron valósult meg egy napelempark beruházás, amely mintegy 1500 háztartást lát el zöld energiával. Ősszel megkezdődött a város és a környék településeit ellátó szennyvíztározó-telep korszerűsítése is, ehhez kapcsolódóan a Hunyadi utcában új gerincvezetéket építettünk ki.

Számos kisebb fejlesztés is megvalósult. A temetőben új kültéri padokat és hulladéktároló edényt helyeztünk ki, a városgazdálkodás munkáját egy traktorra szerelhető rézsűkasza segíti, a Csepregi Sportegyesület új eredményjelzővel, vonalazógéppel és fűnyírótraktorral gazdagodott. A körforgalomban pedig egy 14,5 méter magas, középcímeres magyar zászló hirdeti a hit és a hazaszeretet fontosságát. A legfontosabb azonban, hogy Csepregen továbbra is nyugodt és békés városépítés folyhat. - Vitáktól mentes, szakmai munkát tudunk végezni, amelyben szövetségeseink a helyi emberek - foglalta össze Vlasich Krisztián. Hozzáfűzte, hogy a város büszke lehet erősödő közösségeire, arra, hogy a hagyományokat megőrizve, az utókornak átörökítve képviselik a települést. Fontos a csepregi közösség megerősítése, hiszen egymást szerető és tisztelő polgárok nélkül minden elért eredmény hiábavaló!
De nem csupán beruházások terén tudtak felmutatni fejlesztéseket az elmúlt évben, hanem rengeteg színes programmal várták az érdeklődőket. Tizedik alkalommal rendezték meg a Városi Gyermeknapot, júliusban, első ízben, hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a Csepregi Palacsinta Fesztivált: a térség településeinek bevonásával Vas megye színes, kulturális programkavalkádja egy meghatározó szereplővel bővülhetett. Október 1-jéhez, az idősek világnapjához igazodva idősek napját tartottak operával, és az '50-60-as évek slágeréivel. S számos városi buszos kirándulást is szerveztek.
A jövőre nézve a polgármester elmondta: tovább fejlesztik az óvodát, az iskola tornatermét és a hivatalt. Teljesen megújul az egészségház és a művelődési ház, de jut forrás a közösségi szolgáltató házra is. Felújítják az idősek otthona lakószobáit, a városban folytatják az utak és járdák építését. Új útburkolat készül a Taksony utcában és a Taksony közben, valamint a Hunyadi és Petőfi utcákban. Folytatódik a szociális lakás felújítási program, de a fiatalok számára esélyotthont alakítanak ki a Czigli-házban. - Számos fejlesztés megvalósítása vár ránk ebben az esztendőben is, de ígéretemhez híven a megkezdett munkát, mint eddig, hasonló elkötelezettséggel és lendülettel folytatom, annak érdekében, hogy az újabb eredményeket felmutatva szolgálhassam meg csepregi emberek bizalmát - zárta a polgármester.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. február 20. szerda • Álmos
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Az egész várost megajándékozták a csepregi képviselőkMinden 70 év feletti csepregi polgárra gondoltak akkor, amikor azokat az ajándékcsomagokat állították össze, amelyeket házról házra járva, személyesen adtak át az ünnepek előtt.
Munkára fogtuk a napotSzéchenyi 2020 pályázat TOP-3.2.1-15 keretén belül napelemes rendszer telepítésére adtunk be pályázatot.
Átadták a megújult Petőfi utcátHagyományos hordógurítással, lakossági összejövetellel tartottak utcaavatót december 8-án Csepregen, a kormányzati támogatással felújított Petőfi Sándor utcában. A ciklus kilencedik utcáját adták át.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online