Kerékpáros fejlesztést adtak át Csepregen

2019. április 17. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Kerékpáros fejlesztést adtak át Csepregen

Március 20-án szerdán átadták a csepregi Rákóczi utcában kiépített kerékpárforgalmi létesítményeket, ez alkalomból együtt biciklizték be az új utat a képviselők és a város apraja-nagyja.

Összesen 870 méteren alakítottak ki gyalog- és kerékpárutat, kerékpáros sávot és nyomot a város forgalmi ütőerének számító Rákóczi Ferenc utcában. A munkálatok még a tavalyi esztendőben befejeződtek, s mivel a tavasz beköszöntével sokan újból előveszik a kerékpárjukat, sokan érkeztek biciklivel, de még rollerrel is az ünnepi rendezvényre. A hajdani malom épülete előtt rendezett átadóünnepségen a Répcementi Citerabarátok dallamos aláfestésével köszöntötték a megjelenteket. Vlasich Krisztián Csepreg város polgármestere a fejlesztés részleteiről elmondta, a Vas Megyei Önkormányzattal közös konzorciumban nyertek el fejlesztési forrást a város belterületét érintő kerékpárút kialakítására és mintegy 153 millió forintból valósult meg ez a beruházás, köszönhetően a jó együttműködésnek. Ágh Péter a térség országgyűlési képviselője elismerően szólt a jelenlegi városvezető előtt, akinek jelenlegi, s egyben első ciklusa során tizenegy utca került teljes felújítására, mely történelmi léptékű, hiszen a rendszerváltozás óta összesen ennyi utcát nem újítottak fel Csepregen. Az ünnepi szalagátvágást megelőzően dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke kiemelte, a csepregi kerékpárút, nem csak egy a sok közül, hanem egy útvonal része is: a Bük - Sárvár - Celldömölk Termál kerékpáros túraútvonal ráhordó szakasza. Az átadó ünnepséget követően, ahogyan érkeztek a résztvevők, úgy is távoztak, stílszerűen kerékpárral, kihasználva a jó időt és a kerékpárút adta biztonságos közlekedést.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. május 24. péntek • Eszter
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A csepregi önkormányzat által elnyert támogatási forrásból a Csokonai, az Alkotmány, a Zrínyi utca, a Bognár Ignác utca egy része, valamint a Taksony köz és Taksony utca csapadékvíz-elvezetési rendszerének rekonstrukcióját élvezheti a város lakossága.
Hulladék halmok Répceszentgyörgy határábanAz illegális módon lerakott hulladék szennyezi a környezetet és közegészségügyi veszélyeket is rejt magában.
Családbarát döntések és lehetőségek CsepregenÉlhető és fejlődőképes perspektívát kínál Csepreg városa, nem csak azok részére, akik helyben élnek, hanem azoknak is, akik oda költöznek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online