Kerékpáros fejlesztést adtak át Csepregen

2019. április 17. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Kerékpáros fejlesztést adtak át Csepregen

Március 20-án szerdán átadták a csepregi Rákóczi utcában kiépített kerékpárforgalmi létesítményeket, ez alkalomból együtt biciklizték be az új utat a képviselők és a város apraja-nagyja.

Összesen 870 méteren alakítottak ki gyalog- és kerékpárutat, kerékpáros sávot és nyomot a város forgalmi ütőerének számító Rákóczi Ferenc utcában. A munkálatok még a tavalyi esztendőben befejeződtek, s mivel a tavasz beköszöntével sokan újból előveszik a kerékpárjukat, sokan érkeztek biciklivel, de még rollerrel is az ünnepi rendezvényre. A hajdani malom épülete előtt rendezett átadóünnepségen a Répcementi Citerabarátok dallamos aláfestésével köszöntötték a megjelenteket. Vlasich Krisztián Csepreg város polgármestere a fejlesztés részleteiről elmondta, a Vas Megyei Önkormányzattal közös konzorciumban nyertek el fejlesztési forrást a város belterületét érintő kerékpárút kialakítására és mintegy 153 millió forintból valósult meg ez a beruházás, köszönhetően a jó együttműködésnek. Ágh Péter a térség országgyűlési képviselője elismerően szólt a jelenlegi városvezető előtt, akinek jelenlegi, s egyben első ciklusa során tizenegy utca került teljes felújítására, mely történelmi léptékű, hiszen a rendszerváltozás óta összesen ennyi utcát nem újítottak fel Csepregen. Az ünnepi szalagátvágást megelőzően dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke kiemelte, a csepregi kerékpárút, nem csak egy a sok közül, hanem egy útvonal része is: a Bük - Sárvár - Celldömölk Termál kerékpáros túraútvonal ráhordó szakasza. Az átadó ünnepséget követően, ahogyan érkeztek a résztvevők, úgy is távoztak, stílszerűen kerékpárral, kihasználva a jó időt és a kerékpárút adta biztonságos közlekedést.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. augusztus 18. vasárnap • Ilona
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Új együttműködés – kínai delegációt fogadott Csepreg város polgármestereElfogadták a városvezető meghívását és a III. Csepregi Palacsinta Fesztiválon is részt vettek a kínai Nanning város képviseltében érkező népes delegáció tagjai.
Hídfelújítás SzakonybanÜnnepélyes keretek között június 27-én adták át a felújított Répce-hidat Szakonyban.
Sikeres pályázat a szennyvízhálózat rekonstrukciójára58 millió forintból újul meg Csepreg városában az utak alatti szennyvízelvezetési és -tisztítási rendszer, a sajtótájékoztatót követően konzorciumi megállapodást írtak alá.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online