Hídfelújítás Szakonyban

2019. augusztus 13. | Szerző: Boros Rudolfné
Témakör: Önkormányzat | Település: Szakony
Hídfelújítás Szakonyban

Ünnepélyes keretek között június 27-én adták át a felújított Répce-hidat Szakonyban.

Az alkalmon Farkas Gyula polgármester beszámolt arról a hosszú útról, mely végül a sikeres megvalósításhoz vezetett. Elmondta, hogy a település képviselő-testülete már több éve próbált forrást találnia a felújítási munkálatokra, sajnos sikertelenül. 2018 novemberében olyan rossz állapotba került a híd, hogy le kellett zárni. Ezt követően Barcza Attila országgyűlési képviselő segítségével az újabb kérelmek meghallgatásra, pozitív elbírálásra kerültek. Így a munkálatokra 12 Millió forintos belügyminisztériumi támogatást kapott Szakony.
Szakony polgármestere köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítették a munkákat. Most már nincs szükség a hatalmas kerülő utakra, melyekre a szakonyi és a környék településeinek gazdái, vállalkozói kényszerültek. Az idei év aratási idényére már egy biztonságos, húsz tonna teherbírású erős híd került átadásra.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. november 22. péntek • Cecília
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Tisztelt Csepregi Polgárok!Nem szándékozom borzolni a kedélyeket, de ígéretemhez híven engedjék meg, hogy beszámoljak Csepreg Város Önkormányzata anyagi helyzetéről. Szeretném hangsúlyozni, hogy a kialakult helyzetért nem az előző ciklus képviselőit tartom felelősnek, és nem azért mert én is, mint egykori képviselő a testület tagja voltam.
Tormásliget község alakuló ülésének polgármesteri beszéde Tisztelettel szeretném megköszönni az ismételt bizalmat! Nagyon meg vagyok hatódva, hiszen a hatodik ciklusomat kezdem meg mint Tormásliget polgármestere. Köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott, és azoknak a részt vételét is, akik nem rám adták a voksukat.
Sikeres az ősz Sopronhorpács községben…Az idei évben Sopronhorpács Község Önkormányzata több pályázatot is benyújtott, melyek közül októberben kettő is nyertesen került ki. Az egyik a Magyar Falu Program által kiírt „Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására” témában került beadásra, mely pályázat keretein belül egy közterület rendező Iseki TXG 237 típusú kompakt traktor megvásárlására kapott 11 millió forint támogatást a község.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online