Falunap Ólmodon

2018. szeptember 11. | Szerző: yde
Témakör: Önkormányzat | Település: Ólmod
Falunap Ólmodon

Augusztus 12-én tartották a hagyományos falunapot Ólmodon, amely az Országgyűlés 2014-es döntése óta büszkén viseli a „Communitas Fidelissima”, azaz a „leghűségesebb falu” címet, hiszen hat másik Vas megyei településsel együtt 1921-ben fegyveres küzdelemmel kényszerítették ki, hogy a trianoni békediktátumban foglaltak ellenére továbbra is Magyarországhoz tartozhassanak.

Ólmod értékeit Dumovits István plébános is méltatta a falunap kezdetén tartott Szentmisén, amelyet a szombathelyi Szent Cecília énekkar tett ünnepélyesebbé. Ezt követően felszentelték a kormányzati támogatásból felújított ravatalozót. Hergovich Vince polgármester elmondta: a felújítás során teljesen átépítették a ravatalozó épületét, s térkővel burkolták az oda vezető utat. Emellett megújították a temetőt körülvevő tujasort is, a templom pedig díszkivilágítást kapott. Az ólmodiak megkoszorúzták a Galéria és Alkotóház oldalán Mersich Máté gradistyei horvát plébános, a gradistyeiek nagy költőjének emléktábláját. A községházánál Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője és Maja Rosenzweig Bajić horvát konzul köszöntötte a horvát nemzetiségű település lakóit. A délutáni kulturális programokon a megyeszékhelyi Szent Cecília énekkar, a horvátzsidányi Peruska Mária énekkar és a horvátzsidányi HKD Čakavci tánccsoport műsorát tekinthették meg az érdeklődők.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. szeptember 21. péntek • Máté
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Bükön a Termál körúton rendeződtek a vízelvezetési gondokProjektzáró ünnepség keretében adtak felvilágosítást a sajtó és a nagyközönség számára Bükön.
Szeretetteljes és megbecsült időskorAugusztus 7-én Varga Jánosné Juliska nénit 90. születésnapja alkalmából szerettei köszöntötték a Területi Gondozási Központban, ahová Vlasich Krisztiánt, Csepreg város polgármesterét is meghívták.
Új járda épültA városvezetés újabb ponton számolta fel az évtizedes hiányosságot, hiszen a Bognár Ignác utcában építettünk ki járdát a városgazdálkodás munkatársaival – számolt be a város újabb út- és járda felújítási üteméről Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online