ELKÉSZÜLTEK A CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉSI MUNKÁK CSEPREGEN A KIVITELEZÉSI MUNKÁLATOKAT KÖVETŐEN SZEMLÉLETFORMÁLÓ AKCIÓKAT TARTOTTAK

2019. május 21.
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg

A csepregi önkormányzat által elnyert támogatási forrásból a Csokonai, az Alkotmány, a Zrínyi utca, a Bognár Ignác utca egy része, valamint a Taksony köz és Taksony utca csapadékvíz-elvezetési rendszerének rekonstrukcióját élvezheti a város lakossága.

A 2019. április 30-án lezárult beruházás célja, hogy a település csapadékvíz-elvezető árkok rendezésével illetve újak kialakításával csökkentse a település és a térség veszélyeztetettségét. A környezeti elvárásoknak megfelelően a vizek helyben tartására való törekvéssel, hogy csak a káros többletvizek kerüljenek elvezetésre. A vizek helyben tartására irányuló törekvés módja, hogy a tervezett műszaki megoldások között számításokkal alátámasztottan kielégítő kapacitású szikkasztóárkok is kialakításra kerülnek.

A fejlesztés eredményeként Csepreg Alsóváros komplex csapadékvíz rendezése valósult meg a Csokonai, Alkotmány, Zrínyi, Bognár Ignác, Taksony utcák és Taksony köz és érintőlegesen a Kossuth utca csapadékvíz-elvezető rendszerének rekonstrukciójával összesen 4575 méter hosszúságban

A projekt keretében ároktisztítás, átereszek bontása és újak építése, árokburkolás, új árok kialakítása valósult meg. Az ezeket kiegészítő szemléletformáló akciókkal társulva, melyek célja a környezettudatos szemléletmód, a tudatos és felelős magatartás erősítése.

A projektről bővebb információt a www.csepreg.hu oldalon olvashatnak.

Csepreg Alsóváros csapadékvíz-elvezető rendszerének rekonstrukciója
Támogatási szerződés száma: TOP-2.1.3-15-VS1-2016-00025
Kedvezményezett: Csepreg Város Önkormányzata
Támogatás: 153,60 millió forint

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. június 17. hétfő • Laura
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Modern utasvárók CsepregenAz újak telepítésével egyidejűleg az elöregedett buszvárókat is kicserélik Csepregen.
Történelmi horvát-magyar kapcsolatot ápolnakMár másodjára várta Csepreg delegációját a horvátországi Pakráci Magyarok Közössége, akik jó szívvel és szeretettel, bőséges vendéglátással fogadták azt a közel harminc főt, akik a város képviseletében utaztak a külhoni magyarokhoz.
Újra régi fényében tündököl az Alsóváros ékköve Csepreg Város Önkormányzat saját erős beruházásával készült el a Szent Katalin kápolna tornyának renoválása. Különleges eljárással dolgoztak, biztosító köteleken függve szépült meg a Területi Gondozási Központ intézményének is helyt adó épület csúcsa.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online