ELKÉSZÜLTEK A CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉSI MUNKÁK CSEPREGEN A KIVITELEZÉSI MUNKÁLATOKAT KÖVETŐEN SZEMLÉLETFORMÁLÓ AKCIÓKAT TARTOTTAK

2019. május 21.
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg

A csepregi önkormányzat által elnyert támogatási forrásból a Csokonai, az Alkotmány, a Zrínyi utca, a Bognár Ignác utca egy része, valamint a Taksony köz és Taksony utca csapadékvíz-elvezetési rendszerének rekonstrukcióját élvezheti a város lakossága.

A 2019. április 30-án lezárult beruházás célja, hogy a település csapadékvíz-elvezető árkok rendezésével illetve újak kialakításával csökkentse a település és a térség veszélyeztetettségét. A környezeti elvárásoknak megfelelően a vizek helyben tartására való törekvéssel, hogy csak a káros többletvizek kerüljenek elvezetésre. A vizek helyben tartására irányuló törekvés módja, hogy a tervezett műszaki megoldások között számításokkal alátámasztottan kielégítő kapacitású szikkasztóárkok is kialakításra kerülnek.

A fejlesztés eredményeként Csepreg Alsóváros komplex csapadékvíz rendezése valósult meg a Csokonai, Alkotmány, Zrínyi, Bognár Ignác, Taksony utcák és Taksony köz és érintőlegesen a Kossuth utca csapadékvíz-elvezető rendszerének rekonstrukciójával összesen 4575 méter hosszúságban

A projekt keretében ároktisztítás, átereszek bontása és újak építése, árokburkolás, új árok kialakítása valósult meg. Az ezeket kiegészítő szemléletformáló akciókkal társulva, melyek célja a környezettudatos szemléletmód, a tudatos és felelős magatartás erősítése.

A projektről bővebb információt a www.csepreg.hu oldalon olvashatnak.

Csepreg Alsóváros csapadékvíz-elvezető rendszerének rekonstrukciója
Támogatási szerződés száma: TOP-2.1.3-15-VS1-2016-00025
Kedvezményezett: Csepreg Város Önkormányzata
Támogatás: 153,60 millió forint

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. augusztus 23. péntek • Bence
hirdetés
Olvasnivaló a témában
„Zöld Város kialakítása Bükön”A Répcementi Férfikar Presser Gábor és Adamis Anna Miénk itt a tér című dalával nyitotta a városháza melletti, gyönyörűen megújított terület átadását.
Életmentő defibrillátor áll szolgálatba CsepregenSikeres önkormányzati pályázat eredménye az új egészségügyi eszköz, mely nagyobb biztonságot nyújt a városi polgároknak és a labdarúgómérkőzésekre kilátogatóknak.
Új együttműködés – kínai delegációt fogadott Csepreg város polgármestereElfogadták a városvezető meghívását és a III. Csepregi Palacsinta Fesztiválon is részt vettek a kínai Nanning város képviseltében érkező népes delegáció tagjai.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online