Életmentő defibrillátor áll szolgálatba Csepregen

2019. augusztus 21.
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Életmentő defibrillátor áll szolgálatba Csepregen

Sikeres önkormányzati pályázat eredménye az új egészségügyi eszköz, mely nagyobb biztonságot nyújt a városi polgároknak és a labdarúgómérkőzésekre kilátogatóknak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával egy laikusok által is használható defibrillátort vehetett át Dobány Lajos megyei igazgatótól Vlasich Krisztián polgármester. Az örömteli hírről Horváth Gábor bizottsági elnökkel számoltak be, aki városi képviselőként szorgalmazta az eszköz beszerzését. Elmondták, a készülék segítségével baj esetén hatékonyan lehet újraéleszteni, még a mentők kiérkezése előtt meg lehet kezdeni a szakszerű egészségügyi beavatkozást. A mindennapokban a városi Egészségházban, vasárnaponként pedig a Malomkerti Sportlétesítményben tartott mérkőzéseken lesz megtalálható.
A városvezető kiemelte, látványos fejlesztéseket zajlanak a Malomkertben. Elkészült az új kerítés, a defibrillátor beszerzése mellett hamarosan új kisméretű műfüves pálya is épül. A városvezetés számára fontos, hogy az egészséges életmódra való nevelés már a legkisebb korban elkezdődjön, éppen ezért támogatják a helyi labdarúgás-utánpótlás nevelését, most egy új műfüves létesítménnyel is. Az Ovi-Sport program keretében, önkormányzati önerővel egy 6x12 méteres műfüves sportpályát alakítanak ki a Malomkerti Sportlétesítmény északnyugati szegletében. A kis műfüves mellett az MLSZ pályázati lehetőségével egy nagyobb, 20x40 méteres labdarúgó pályát is építenek - ismertette a képviselő-testületi szövetség elképzeléseit a csepregi polgármester.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2020. január 18. szombat • Piroska
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Új testület CsepregenOktóber 30-án – szép számú érdeklődő jelenlétében – megalakult az új csepregi képviselőtestület. Dóra György, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az október 13-i önkormányzati választás csepregi eredményét.
Megalakult Sajtoskál Község képviselő-testülete2019. október 29-én, kedden 17 órakor ült össze Sajtoskál képviselő-testülete. A gyűlés hét napirendi pontból állt. Legelsőként a Helyi Választási Bizottság elnöke, Kelemen Frigyesné ismertette az október 13-ai önkormányzati választás eredményét, s gratulált minden megválasztott képviselőnek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online