Büszkeségpont jön létre a Promenád végén

2017. március 28. | Szerző: yde
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Büszkeségpont jön létre a Promenád végén

A következő hónapokban pályázatok segítségével több minden megújulhat majd Csepreg Városában. Elkészülhet a Büszkeségpont, valamint a Közös Önkormányzati Hivatal belső rendszere is átalakul, de külterületi útfelújításra is pályáztak.

Szarka Anikó képviselő, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke lapunknak elmondta, hogy a 2016-2017-es esztendő Magyarország Kormányának az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából szervezett emlékéve. Ezen emlékév keretein belül minden önkormányzatnak lehetősége van pályázni úgynevezett „Büszkeségpontok" létrehozására. Hozzátette, hogy Csepreg Város Önkormányzata a Büszkeségpont létrehozását kezdeményezte és ebben az évben a városvezetés meg is kívánja valósítani azt. Hosszas egyeztetés után született meg Csepregen az emlékmű terve, melyet a főtéri Promenád végére tervez a város.
- „Terveik szerint az idei, október 23-ai ünnepségen avathatjuk majd fel a műalkotást. Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy a tervezett 15 millió forintos beruházáshoz a Magyar Kormány 8 millió forintos támogatást ítélt meg Csepregnek. Azért, hogy az emlékművet a város létre tudja hozni, további 7 millió forint szükséges még. A város vezetése most azon dolgozik, hogy a hiányzó összeget pályázati úton előteremtse, hogy a jeles napra elkészülhessen művészeti alkotás" - összegezte a teendőket a pénzügyekért felelős bizottság elnöke.
Megtudtuk azt is, hogy Csepreg Város Képviselő-testülete döntött arról a konstrukcióról, mely az önkormányzatok ASP rendszerének országos kiterjesztéséhez kapcsolódik. Ez azt jelenti, hogy a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatalban az infrastrukturális fejlesztéseken túl a számítástechnikai háttér is modernizálódik, új eszközöket is beszereznek. Ennek költségeire pályázik most a csepregi önkormányzat összesen 7 millió forint értékben.
2018. január 1-től kötelező lesz a hivataloknak átállnia az országos ASP rendszerre, hisz így gyorsabban követhetik a jogszabályi változásokat, a fejlesztésnek köszönhetően a helyi ügyintézők könnyebben tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségeiknek, és hozzáférhetnek majd a központi nyilvántartások adataihoz is. A szakrendszerek integrációjával megszüntethetőek az ügyviteli és az adminisztrációs párhuzamosságok, csökkenthetőek az eljárási költségek, lerövidülhet az ügyintézési idő is.
A bizottsági elnök beszélt a külterületi utak fejlesztéséről is.
- Nemrég jelent meg a Magyarország Kormánynak felhívása a Vidékfejlesztési Programban, mely a külterületi utak fejlesztésére irányul - nyilatkozta Szarka Anikó. - „Mivel hosszú távú célunk a Szőlő-hegy turisztikai célú vonzerejének a megteremtése, ezért a Hunyadi utcától a Bene-hegyi tóig terjedő szakasz felújításáról döntött a képviselő-testület. A város a pályázati kiírás alapján nyújtotta be a pályázatot, melyben a maximálisan igényelhető 100 millió forint teljes keretösszegre pályáztunk, ehhez - sikeres pályázat esetén - a városnak 25 százalékos önerőt kell biztosítania. Február 6-án benyújtott pályázat önerejének egy részét a pályázati önerőalapból kívánja a város biztosítani, erre pályázatot nyújtunk majd be. A felújítás ügyében a polgármester úr egy lakossági fórumot hívott össze még tavaly decemberben, melyen a kinti területtulajdonosok, a gazdák és az ingatlantulajdonosok vettek részt, akik pozitívan fogadták a hírt és támogatásukról biztosították az önkormányzatot. Bízunk abban, hogy a pályázatunk pozitív elbírálásban részesül majd" - nyugtázta az elképzeléseket a képviselő asszony.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. február 25. vasárnap • Géza
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A születésnapos Anna néninél járt a polgármesterAttila utcai otthonában köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Illés Józsefnét, Anna nénit Csepreg polgármestere, Vlasich Krisztián.
Felavattak a megújított ravatalozót – Egy régi mondás szerint, nézd meg a temetőt, és megtudod, hogy milyen emberek lakják a települést – kezdte köszöntőjét a felújított ravatalozó ünnepélyes átadásán Kovácsné Kelemen Gertrúd, Répceszentgyörgy polgármestere.
Ismét egy felújított utcát adtak át CsepregenA terveknek megfelelően, határidőre elkészült az Alkotmány utca, így decemberben a képviselő-testület tagjai közösen adták át a 666 méteren megújult útszakaszt. Az útfelújítással párhuzamosan az egész utcában felújították a csapadékvízelvezető-rendszert.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online