A családokért, és a nőkért Csepregen!

2018. június 14. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
A családokért, és a nőkért Csepregen!

Ünnepélyes keretek közt adták át a Szebb Holnapért Család és Karrierpontot, amit projektbemutató nyitórendezvény követett a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében.

Az EFOP-1.2.9-17 Nők a családban és a munkahelyen pályázat célja, a nők munkaerőpiaci helyzetének javítása, a család és a magánélet összeegyeztetése és a nőkkel szembeni gazdasági, társadalmi szemléletek lebontása.
A Család és Karrierpont irodájában dolgozó munkatársak és a szakmai partnerek célja elsősorban a munkáltatókkal való egyeztetés, az atipikus foglalkoztatási modellek elősegítése. Részmunkaidő, távmunka, bedolgozás, más munkaidőmodellek kialakítása, amely megfelelő lenne a családos, kisgyermeket nevelő nők számára. Fontos még azoknak a nőknek a segítése, akik hátrányos helyzetben nevelik gyermeküket.
A CSAK Pont erre tud megoldást nyújtani. A csepregi iroda a Közösségi Szolgáltató Központban, a Széchenyi tér 29. szám alatt található a földszinten, itt várják az ügyfeleket hétfőtől csütörtökig 8 és 12 óra között, szerdán délután négyig.
Az iroda munkatársa egy humán erőforrás szakember, egy mentálhigiénés kolléga és egy rendezvényszervezésben jártas segítő igyekszik majd minden lehetséges módon elősegíteni a bajban levő édesanyák helyzetét. Fordulhatnak a központhoz azok, akik elakadtak a karrierépítésben, vagy nehezen tudnak visszailleszkedni a munkaerőpiacra szülés után, illetve akik gyermeknevelési, párkapcsolati gondokkal küzdenek. Kisegítő szolgáltatások is elérhetőek lesznek. Ilyen például, ha az édesanya részt vesz egy-egy képzésben, tanácsadáson, addig gyermekére szakképzett felügyelő vigyáz, így sokkal hatékonyabb a munkafolyamat és anyuka sem aggódik, hogy gyermekével baj történik.
A projektnyitó rendezvényt megtisztelte Ágh Péter országgyűlési képviselő, melyen a három konzorcium partner együtt adta át ünnepélyesen az irodát. A Szülőföld Kulturális, Sport, Pénzügyi Fogyasztóvédelmi és Örökségvédelmi Egyesület részéről Farkas Csaba elnök, a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesületet Vlasich Krisztián elnök képviselte, a Vas Megyei Kormányhivatal megbízásából pedig Kapiller Sarolta volt jelen, a Kőszegi Járási Hivatal hivatalvezetőjeként.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. május 24. péntek • Eszter
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A csepregi önkormányzat által elnyert támogatási forrásból a Csokonai, az Alkotmány, a Zrínyi utca, a Bognár Ignác utca egy része, valamint a Taksony köz és Taksony utca csapadékvíz-elvezetési rendszerének rekonstrukcióját élvezheti a város lakossága.
Hulladék halmok Répceszentgyörgy határábanAz illegális módon lerakott hulladék szennyezi a környezetet és közegészségügyi veszélyeket is rejt magában.
Családbarát döntések és lehetőségek CsepregenÉlhető és fejlődőképes perspektívát kínál Csepreg városa, nem csak azok részére, akik helyben élnek, hanem azoknak is, akik oda költöznek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online