Az ország egyik legjobb pincére Bükön tanul

2015. május 15.
Témakör: Oktatás | Település: Bük,
Az ország egyik legjobb pincére Bükön tanul

Rangos helyezést ért el a Felsőbüki Nagy Pál Szakiskola tanulója nemrégiben, Lehoczky László 5. lett a pincérek között a Szakma Sztár Fesztivál 2015 versenyen.

Lehoczky László, a Felsőbüki Nagy Pál Szakiskolába jár Bükre, végzős, 12. évfolyamos tanuló. A Szakma Sztár Fesztivál 2015 versenyén több, mint 300 pincér tanuló indult, Laci a döntőbe jutott és végül 5. helyen zárt.
Nem volt teljesen egyenes az út a sikerig. Az általános iskola után a szombathelyi Puskás Tivadar Szakiskolában gépész szakra jelentkezett, de ott nem találta meg a számításait. Majd másfél év kihagyás után teljesen más irányba fordult: pincér szakra jelentkezett a büki iskolába. Itt a mai napig nagyon jól érzi magát, szereti a közösséget, tanárait, oktatóit és mindvégig kitűnő tanuló.
Sikerült gyakorlati helynek a Claudius Hotelban elhelyezkednie, ahol szintén rengeteget tanult és fejlődött ebben a szép szakmában. Részt vesz több száz fős esküvői rendezvények terítésében, felszolgálásban. Élvezi és szereti ezt a szakmát, talán ennek köszönhető, hogy bejutott a válogatók során a 6 legjobb pincér közé, akik ápr. 27-28.-án mérettették meg magukat a budapesti Vásár expo területén. Több, mint 13 000 látogatója volt a fesztiválnak, és 39 szakma tanulói mérték össze tudásukat.
Gyakorlati és elméleti feladatok voltak, valamint idegen nyelven is kellett vizsgázni, utóbbi több, mint 80%-osra sikerült Lacinak. Gyönyörű díszasztalt terített, mely lehengerelte a zsűrit is. Sokat köszönhet Németh András oktatónak valamint a szaktanárainak. Lehoczky László sok év kihagyás után képviselte iskoláját egy ilyen neves versenyen!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek