Völcseji Népdalkör a II. Soproni Kórusünnepen

2019. augusztus 8. | Szerző: Balics Katalin
Témakör: Kultúra | Település: Völcsej
Völcseji Népdalkör a II. Soproni Kórusünnepen

2019. július 6-án került megrendezésre a II. Soproni Kórusünnep, melyen a Völcseji Népdalkör is nagy sikerrel szerepelt.

Három helyszínen láthattuk őket a délután folyamán: játszóházat tartottak a Fő téren kicsiknek-nagyoknak, majd a Vasalóháznál mini koncertet adtak rábaközi és szigetközi népdalokból, este pedig ismét a Fő téren a szabadtéri koncerten léptek fel, vasi és zalai népdalokkal. Az 1997-ben alakult kórus most sem okozott csalódást senkinek, a tőlük megszokott magas színvonalon adták elő népdalcsokrukat.
Szerencsére sokszor hallhatjuk, láthatjuk őket Völcsejen is, hiszen a Népdalkör nélkül elképzelhetetlen lenne bármely állami vagy egyházi ünnep, megemlékezés. Büszkék vagyunk, hogy sok helyre elviszik kis falunk hírét. A sok fellépés mellett minden évben farsangi mulatságot is szerveznek, amely hatalmas népszerűségnek örvend nemcsak a helyiek, hanem a környező települések lakóinak körében is.
Hamarosan újra találkozhatunk velük, hiszen szerepelnek a 2019. augusztus 25-én tartandó, a felújított Kápolna és Szent Flórián-, illetve Nepomuki Szent János-szobor átadási, szentelési ünnepségén.
Kívánunk nekik ezúton is további sok sikert!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2020. január 18. szombat • Piroska
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Fölszállott a pávaAz idei Fölszállott a páva gyerekévadában a gyerekek ezúttal is négy kategóriában – énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek – mérhetik össze a tudásukat.
Irodalom, játék, élménybeszámoló a könyvtárbanNagygeresd Község Önkormányzata évek óta részt vesz a Vas Megyei Könyvtárellátási Rendszer által koordinált programban. Az idei évben is különböző rendezvényeken éltünk a lehetőséggel, így a nyusziváró, a gyereknap és majd a Mikulás-ünnepség műsora is a rendszer támogatásával kerültek, illetve kerül megszervezésre.
 „Vándor Székely” - Néprajzi kiállítás SzakonybanBálinth Zoltán erdélyi néprajzi gyűjteményéből válogatást nyújtó „Vándor Székely” című kiállítás megnyitójára szeptember 8-án került sor.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online