Túl minden határon - Meg tudod csinálni! Vujity Tvrtko Bükön

2019. március 29. | Szerző: Sági Ferenc
Témakör: Kultúra | Település: Bük
Túl minden határon - Meg tudod csinálni! Vujity Tvrtko Bükön

Az előbbi az előadás címe, az utóbbi a fő mondanivalója volt a neves író, újságíró, riporter és kitűnő előadó teltházas büki rendezvényének.

Megelevenedtek nem mindennapi kalandok, félelmetes diktatúrák és (részben nevetséges) diktátorok (Észak Korea, Türkmenisztán), háborús helyszínek (Jugoszlávia, Szomália), érdekes emberek (az utolsó magyar hadifogoly: Toma András, a félig magyar Németh Szamira, a végtagok nélküli Vujicsics, a „fekete hógolyó" és az amerikai tornászlány). Hazaszeretet, humor és az akaraterő diadala mind-mind része volt a lebilincselően izgalmas előadásnak. A két óra során a pesszimizmustól eljutottunk az optimizmusig, az álmoktól a kitartáson keresztül a csodáig.
Egy felejthetetlen estével lettünk gazdagabbak.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. november 21. csütörtök • Olivér
hirdetés
Olvasnivaló a témában
 „Vándor Székely” - Néprajzi kiállítás SzakonybanBálinth Zoltán erdélyi néprajzi gyűjteményéből válogatást nyújtó „Vándor Székely” című kiállítás megnyitójára szeptember 8-án került sor.
TárlatTöbb évtizedes hagyomány már, hogy a csepregi búcsú előtti héten kiállítás megnyitására kerül sor a Petőfi Sándor Művelődési-Sportház és Könyvtárban. Az utóbbi években általában a helyi Mozaik Képzőművész Kör alkotásaiban gyönyörködhettünk.
A roma holokausztra emlékeztek Bükön75 éve, 1944. augusztus 2-áról 3-ára virradó éjjel végezték ki az Auschwitz-birkenaui romatáborban maradt több, mint háromezer cigányt.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online