„Roncs és ragyogás”

2019. március 28.
Témakör: Kultúra | Település: Csepreg
„Roncs és ragyogás”

Dr. Reisinger János, irodalomtörténész tartott előadást Csepregen Ady Endre 100. évfordulója alkalmából, 2019. március 11.-én.

A közönség rendkívül sokrétű volt, idősek, fiatalok is nagy érdeklődést mutattak az esemény iránt. A rendezvényen megismertük Ady két arcát, a „roncsot" és a „ragyogó" elméjű költőt egyaránt. Az előadás során elhangoztak Ady legszebb és legsokatmondóbb versei, többek között a Krisztus-Kereszt az erdőn és az Egy kevésnyi jóságért. Az előadás végén Dr. Reisinger János, megajándékozta a közönséget egy gyönyörű Goethe verssel, aminek mondanivalóját mindenki magával vihette. Bár sokan sokféleképpen emlékezünk Ady Endrére és az Ő költészetére, mindenki másképpen tudja értelmezni, megélni verseit és a költő pont ezért emelkedik ki nem csak a magyar, hanem világ szinten a költők sokaságából.

afrid

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2020. január 20. hétfő • Sebestyén
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Fölszállott a pávaAz idei Fölszállott a páva gyerekévadában a gyerekek ezúttal is négy kategóriában – énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek – mérhetik össze a tudásukat.
Irodalom, játék, élménybeszámoló a könyvtárbanNagygeresd Község Önkormányzata évek óta részt vesz a Vas Megyei Könyvtárellátási Rendszer által koordinált programban. Az idei évben is különböző rendezvényeken éltünk a lehetőséggel, így a nyusziváró, a gyereknap és majd a Mikulás-ünnepség műsora is a rendszer támogatásával kerültek, illetve kerül megszervezésre.
 „Vándor Székely” - Néprajzi kiállítás SzakonybanBálinth Zoltán erdélyi néprajzi gyűjteményéből válogatást nyújtó „Vándor Székely” című kiállítás megnyitójára szeptember 8-án került sor.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online