Olvasás óra Csukás Istvánnal

2018. április 6. | Szerző: Bse, bserika
Témakör: Kultúra | Település: Bük
Olvasás óra Csukás Istvánnal

Nem mindennapi élményben volt része iskolánk 3. és 4. évfolyamos tanulóinak, hiszen a 40 éves Süsü, Pom-Pom, Bagaméri, a nagy Ho-ho-hó, Sün Balázs - és sorolhatnám tovább és tovább az ismert mesehősöket – megalkotójával, Csukás Istvánnal találkozhattak a büki városi könyvtár vendégeként.

Izgatottan várták a gyerekek és a felnőttek is a találkozást sokunk kedvenc meseírójával. Az olvasás szeretetéről, fontosságáról beszélt a bölcs író a kisdiákoknak, akik itták minden szavát. Mesélt munkásságáról, tevékeny mindennapjairól, az ismert versek, mesék, meseregények keletkezési körülményeiről. Aztán a nézők vehették kezükbe a beszélgetés irányításának fonalát, hiszen a gyerekek minden apró részletre kiterjedő, de tisztelettudó kérdéseire válaszolt lelkesen és nagy-nagy türelemmel az író. Megtudhattuk többek között, hogy vendégünk a napokban ünnepli születésnapját, kedvenc színe a zöld, hiszen az a remény színe. Arra is fény derült, hogy a Koldus és királyfi volt gyermekkora kedvenc regénye és azt is megtudtuk, hogy a Pom-Pom mesék a legkedvesebbek számára. Elárulta azt is, hogy a mesék szereplőit miként nevezi el, és nagy örömünkre megnyugtatott minket, hogy tervezi az eddig megjelent mesék folytatását. A „fejben már megvan", csak le kell írni őket! A rendhagyó olvasás óra végén közös osztályfotók készültek -örök emlékül -, majd dedikálta az író az otthonról hozott Csukás István köteteket. Köszönjük a lehetőséget, az élményt és tevékeny munkásságához kívánunk nagyon jó egészséget „Pista bácsinak"!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. július 18. szerda • Frigyes
hirdetés
Olvasnivaló a témában
TündérmeseNagy örömmel vettem, hogy megjelent egy tündérekről, virágokról, zenéről szóló mesekönyvem június elején.
Roma napot tartottak Bükön (fotógaléria)
VISSZÜK CSEPREG JÓ HÍRÉT!2018. április 15-én tartotta a csepregi Farkas Sándor Egylet megalakulásának 25 éves jubileumát. A rendhagyó dalos délutánon Sági Ferenc az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, az alapító és pártoló tagokat, támogatókat, az egyesület volt tagjait, illetve az együttműködő csoportokat.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online