Szél Bernadett ombudsmanhoz fordul a csepregi aszfalton térdelős ovisok ügyében

Az LMP miniszterelnök-jelöltjének elege lett a gyerekek eszközként kezeléséből.

2017. december 14.
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Szél Bernadett ombudsmanhoz fordul a csepregi aszfalton térdelős ovisok ügyében

Tegnap számoltunk be arról a csepregi utca avatásról, amit vasárnap tartottak és, amin óvodások is részt vettek, nem is akárhogy.

A Luca napi népszokásokat mutatták be a szalagvágás előtt, ennek keretében pedig a hideg aszfalton szalmán térdeltek a gyerekek.
Ahogy azt tegnap is írtuk, a felavatott utcában óvoda nincsen, így semmi sem indokolta azt, hogy a vasárnapi csípős hidegben az 5-6 éves gyerekek is kivonuljanak a politikusi avatóbeszédek mellé.
Cikkünket több országos média is átvette, többek között eljutott Szél Bernadetthez, az LMP miniszterelnök-jelöltjéhez is. Szél azt írja, ombudsmanhoz fog fordulni azért, hogy többet hasonló ne történhessen meg, és a magukat szabályozni nem tudó politikusok ne használhassák a gyerekeket kellékként.

Szél Bernadett
13 hours ago
Az ombudsmanhoz fordulok, hogy rendeljen el vizsgálatot a kampány közeledtével láthatóan szaporodó "babykissing" miatt. Teljesen áldatlan állapotok alakultak ki, elég a kormányablakok előtt énekeltetésből, a mikulásbőrbe bújt politikusokból és a szalmán térdeplős politikai performanszokból. Célom az, hogy a gyermekeket megóvjuk ezektől a visszaélésektől és az óvodákat, iskolákat is megóvjuk attól, hogy sok esetben kiszolgáltatott helyzetükkel visszaéljenek. Az LMP-frakcióban aláírásunkkal is felvállaltuk azt a civil kezdeményezést, amely elvárásként fogalmazza meg a politikusok felé, hogy ne gyermekek eszközként kezelésével próbáljanak politikai szimpátiát begyűjteni maguknak. Ez kellene, hogy az alap legyen mindenki számára -- de ha nem képesek az önmérsékletre, megküzdünk érte, hogy szabályozással vegyük elejét ennek!

Forrás: nyugat.hu

Fotó: Trio tv

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. január 16. szerda • Gusztáv
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Vízkereszti bormustra CsepregenA szőlőtőkék csendesen pihennek a hó alatt, ilyenkor a gazdának nincs több dolga a hegyen annál több a borospincében. Most van az iskolázó pince műveletek ideje.
Mikulás Ünnepség SajtoskálonIdén december 8-án érkezett a Mikulás a sajtoskáli gyerekekhez. Puttonya ebben az évben is tele volt szép nagy csomagokkal. Viszont mielőtt a Mikulás bácsi megérkezett volna a művelődési házba, még egy kis előadással készültek a gyerekeknek.
Közös koccintással  búcsúztak a csepregi boros gazdák  a 2018-as évtőlAz idei évben először Tóth Marcell borosgazda kezdeményezésére a Néber-Tóth pincében gyűltek össze a csepregi nyitott pincés gazdák az év utolsó napján.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online