Pozsonyban jártak a tömördiek

2017. november 20.
Témakör: Közélet | Település: Tömörd
Pozsonyban jártak a tömördiek

Október 21-én szombaton indultunk útnak Tömördről. Az idő nem volt kegyes hozzánk, köd borította a tájat.

Először Ausztriába, a Schlosshof kastélyfaluba mentünk. Végigjártuk a kastélyt, majd a kertet, amely csodálatos virágágyásokkal gyönyörködtet. A szitáló eső sem vette kedvünket. Kipróbálhattuk a gyerekekkel együtt a fa biciklit, akadályokon keresztül - jó volt újra gyereknek lenni. Innen Pozsonyba a várhoz mentünk. Sajnos a köd miatt a várost nem igazán láttuk. Mire innen lesétáltunk a Szent Márton-dómhoz, addigra kisütött a Nap. Éppen násznép gyülekezett esküvőre, de ezért beosontunk megnézni, hogy hol koronáztak meg annyi királyunkat és királynőnket. Útba ejtettük Cumbilt, a csatornafedélből kukucskáló ember és Schöne Náci szobrokat. Megnéztük a Prímás Palotát és a Kék Templomot, ahova bemenni nem tudtunk, de így is láttuk, hogy az oltár mögötti kép szinte ugyanolyan, mint a tömördi templom oltárja mögötti. Végül beültünk egy kávézóba. Pozsonyban részesei voltunk egy kicsit a magyar történelemnek. Élményekkel gazdagodtunk, az pedig, hogy itt a magyar embert nem sokan kedvelik, hamar elfelejtjük. A buszon a jó kedvről polgármesterünk gondoskodott!

Puskerné Bea

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. október 17. szerda • Hedvig
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A Dunakanyar nevezetességihez kirándultakSzeptember 22-én, szombaton hagyományos buszos kirándulásra invitálták a csepregi polgárokat, Vlasich Krisztián polgármester kezdeményezésére, Visegrádra és Esztergomba látogattak el.
Kétszáz éve születtek a csepregi „alsó kastély” hajdani uraiA csepregi Alsóvárosban még áll a több építészettörténeti elemet ötvöző, eklektikus stílusú Markovich/Markovics-, később Rottermann-kastély néven ismert épület. Noha elhagyottan, elhanyagoltan.
Vigyázz, kész, KABARÉ! különleges kabaré (fotógaléria)
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online