Orbán napi gyepűtiprás a csepregi szőlőhegyen

2018. május 31. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Orbán napi gyepűtiprás a csepregi szőlőhegyen

Csepregen is őrzik a gyepűtiprás szép hagyományát, melyet minden évben Orbán nap táján szerveznek a gazdák. Ebben az évben 2018. május 26.-án volt a jeles nap.

A hegyi ünnepség a hegyközségi elöljárók beszámolójával, értékelésével kezdődött, majd a Csepregi Borhölgyek vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Finta József plébános úr megszentelte a szőlőhegyet, a bort és a szőlőben dolgozókat. Méltatta a gazdák fáradságos munkáját. A Csepregi Férfi Dalkör éneke színesítette az egész rendezvényt.
Ezután a Molnár Sándorról elnevezett Emlékhelyet adtak át, amit Finta József plébános úr szentelt fel. A szőlőhegyen barangolók leróhatják itt kegyeletüket az Emlékhelynél, a forrásvízből olthatják szomjukat, de a növényeket is megöntözhetik. Óvják a természetet!
Ez a hely emléket állít Csepreg Város volt polgármesterének, akinek szívügye volt a szőlőhegy.
Az Emlékhely átadása után kezdődött a hegytiprás az Orbán kereszttől a Ruzsa-hegyig. Végig látogatták azokat a pincéket, amelyeket a gazdák kinyitottak. A pincékben terített asztallal és természetesen finom borokkal fogadták az érkezőket. Szakmai tapasztalatokat szereztek.
Az utolsó állomás a Desics Pince volt, ahol a gyepűtiprók együtt mulattak a gazdával.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. május 25. szombat • Orbán
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Húsvétvárás Sajtoskálon Április 13-án, szombaton megtelt a sajtoskáli könyvtár gyerekekkel, akik a húsvéti nyuszi érkezésére készültek.
Jótékonysági délutánCivil kezdeményezésre és szervezésben indult el az az akció, melynek keretében a szívtranszplantáción átesett Farkas Zoltán részére indult gyűjtés.
Húsvéti rendezvény Nagygeresden.A tavaszi szünet beköszöntével, vidám, nyusziváró délutánra invitálta önkormányzatunk a gyerekeket és szüleiket. A Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer jóvoltából, ismét lehetőségünk nyílt egy olvasást népszerűsítő program megszervezésére, amely egyben egy játékos foglalkozás a gyerekeknek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online