Orbán napi gyepűtiprás a csepregi szőlőhegyen

2018. május 31. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Orbán napi gyepűtiprás a csepregi szőlőhegyen

Csepregen is őrzik a gyepűtiprás szép hagyományát, melyet minden évben Orbán nap táján szerveznek a gazdák. Ebben az évben 2018. május 26.-án volt a jeles nap.

A hegyi ünnepség a hegyközségi elöljárók beszámolójával, értékelésével kezdődött, majd a Csepregi Borhölgyek vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Finta József plébános úr megszentelte a szőlőhegyet, a bort és a szőlőben dolgozókat. Méltatta a gazdák fáradságos munkáját. A Csepregi Férfi Dalkör éneke színesítette az egész rendezvényt.
Ezután a Molnár Sándorról elnevezett Emlékhelyet adtak át, amit Finta József plébános úr szentelt fel. A szőlőhegyen barangolók leróhatják itt kegyeletüket az Emlékhelynél, a forrásvízből olthatják szomjukat, de a növényeket is megöntözhetik. Óvják a természetet!
Ez a hely emléket állít Csepreg Város volt polgármesterének, akinek szívügye volt a szőlőhegy.
Az Emlékhely átadása után kezdődött a hegytiprás az Orbán kereszttől a Ruzsa-hegyig. Végig látogatták azokat a pincéket, amelyeket a gazdák kinyitottak. A pincékben terített asztallal és természetesen finom borokkal fogadták az érkezőket. Szakmai tapasztalatokat szereztek.
Az utolsó állomás a Desics Pince volt, ahol a gyepűtiprók együtt mulattak a gazdával.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. január 16. szerda • Gusztáv
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Vízkereszti bormustra CsepregenA szőlőtőkék csendesen pihennek a hó alatt, ilyenkor a gazdának nincs több dolga a hegyen annál több a borospincében. Most van az iskolázó pince műveletek ideje.
Mikulás Ünnepség SajtoskálonIdén december 8-án érkezett a Mikulás a sajtoskáli gyerekekhez. Puttonya ebben az évben is tele volt szép nagy csomagokkal. Viszont mielőtt a Mikulás bácsi megérkezett volna a művelődési házba, még egy kis előadással készültek a gyerekeknek.
Közös koccintással  búcsúztak a csepregi boros gazdák  a 2018-as évtőlAz idei évben először Tóth Marcell borosgazda kezdeményezésére a Néber-Tóth pincében gyűltek össze a csepregi nyitott pincés gazdák az év utolsó napján.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online