Ólmodi vigasságok

2019. április 8.
Témakör: Közélet | Település: Ólmod
Ólmodi vigasságok

Az idei évben is megrendezésre került a már jól megszokott disznóölés, melyet február 29-én tartottak meg. A vállalkozó kedvű férfiak és nők közös erővel dolgozták fel a 180 kg-os disznót.

Délután természetesen megvendégelték a falu apraját-nagyját a jobbnál-jobb sültekkel és disznótoros káposztával. Az ólmodi hölgyek sem tétlenkedtek, süteményt hoztak és meglepetés műrost adtak elő, a "Buszvárónál " címmel, majd tánccal fejezték be produkciójukat. A napközben elkészült finomságokból másnap jutott azoknak is akik nem tudtak eljönni a disznó vágásra, mert a képviselők minden házba elvittek egy-egy kóstolót.
Emellett nemrég a „Dede-Babe" szokásos farsangfarkát is megtartották, amikor is harmonika szó kíséretében végig vonult a menet a falun. A kultúrházban zene mellet fogyasztották el az útközben kapott borokat-söröket. Régebben csak tojást gyűjtöttek, de manapság már az említett nedűknek nagyobb sikerük van. Dede-Babe a lúd tojást tojik, farsang farka vége fele jár, a böjt közeledik, aki velünk mulat nem kell azt félteni hurrá-hurrá énekelte a csapat egész Ólmodon kicsit elázott "hamis" harmonika kísérettel. Az útközben gyűjtött borravalót pedig a "Koprive" koncerten költötték el ezzel is szolgálva a horvát identitást a még meglévő Horvátság akaratának megfelelően.

Hergovich Vince

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. november 21. csütörtök • Olivér
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Elszármazottak találkozója SzakonybanSzeptember 28-án első alkalommal rendezték meg a Szakonyból elszármazottak találkozóját. A település vezetősége és lakói nevében Farkas Gyula polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.
Családi nap a csepregi Répcevölgye Vadásztársaságnál2019. szeptember 29-én az éves taggyűlés után a hagyományokhoz híven ebben az évben is családi napot tartottak a Vadásztársaság tagjai. Erre az alkalomra a vadászok meghívják a feleségeket, gyerekeiket, unokákat, mintegy engesztelésként a sok lesen töltött óráért.
Nyugdíjasok köszöntéseAz előbbi szép gondolatokkal hívta és várta Nagygeresd Község Képviselő-testülete október 5-én településünk nyugdíjasait egy közös ünneplésre.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online